64418679_605.jpg
Noul ministru al Apărării din Germania este Boris Pistorius, despre aceasta a anunțat pe Twitter cancelarul Germaniei. Pistorius o va înlocui pe Christina Lambrecht care a demisionat din cauza presiunilor de pe fondul dezacordului autorităților germane de a trimite tancuri de luptă în Ucraina.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat numele noului ministru al Apărării din Germania, acesta va fi Boris Pistorius, fostul șef al Ministerului de Interne din Saxonia Inferioară. Presa îl descrie a fi „mai clar și mai agresiv” decât actualul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz.

„Datorită discursului său direct, Pistorius a fost considerat unul dintre cei mai populari miniștri din Saxonia Inferioară”, anunță spiegel.de.

Pe 16 ianuarie 2023, Christina Lambrecht și-a depus oficial demisia din funcția de șef al Ministerului Apărării german. Această decizie a fost luată din cauza presiunilor de pe fondul dezacordului autorităților germane de a trimite tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina.

Boris Pistorius s-a născut în 1960. Din 2006 până în 2013 a fost primar al orașului Osnabrück. Din 2013, este șeful Ministerului Afacerilor Interne din Saxonia Inferioară. Din 2017 este membru al parlamentului de stat la Hanovra.

Preluat de la: diez.md