IMAG1115.jpg
A treia licitație de tip caritabil “Cucuteni 2017- un dialog între trecut și viitor” a avut loc la 21 septembrie, fiind organizată de Cucuteni International Art Camp. La această ediție s-au adunat cei mai buni 23 de maeștri din 17 țări: Polonia, România, Moldova, Lituania, Turcia, Letonia, Olanda, Coreea de Sud, Franța, Vietnam, Azerbaidjan, Indonezia, Egipt, Ucraina, SUA, Bulgaria și Rusia. Aceștia, timp de trei săptămâni au reînviat cultura Cucuteni – Tripolie, centrul căreia era Teritoriul Moldovei.

În cadrul evenimentului, au fost expuse 15 lucrări de artă. Prețul de pornire pentru lucrările de ceramică a fost de 7000 lei, iar prețul de pornire pentru picturi de 5000 lei. În total, au fost vândute 14 lucrări, cea mai generoasă ofertă fiind de 16.500 lei – set “Dualism” (2 picturi) de Krzysztof Skarbek.

O parte din banii colectați vor ajunge la 12 copii talentați care studiază la școala de arte din Orhei. Aceștia fac parte din familii social vulnerabile și cu dizabilități. Astfel copiii vor beneficia de o bursa anuală de studii și își vor putea procura ustensiile și articolele de artă necesare. Le fel, o altă parte din bani va fi alocată pentru dezvoltarea proiectului Cucuteni Internatioanal Art Camp.

În august 2016, a fost organizată licitația caritabilă pentru susținerea tânărului talentat Chiril Atamaniuc, care suferă de paralizie cerebrală, iar în martie 2016 – pentru susținerea fotografei  Elena Mocrii. Organizatorii intenționează să adune în fiecare an oameni cu inima mare, care sa vina în sprijinul copiilor defavorizați.

Autoare: Cristina Nosatîi

 

Preluat de la: diez.md