unnamed-1.jpg
Duminică, 2 iulie, în parcul Catedralei din Chișinău, a avut loc al doilea târg ”Summer Berry Fair”. Dacă prima ediție a fost dedicată căpșunilor, de data aceasta, vedetele ediției au fost coacăza neagră și roșie, murele , zmeura, agrișele și dudele.

La cea de-a doua ediție, SUMMER BERRY FAIR s-a bucurat de un număr și mai mare  de vizitatori. Circa 2000 de oameni au venit să-și umple pungile de pomușoare proaspete.

La târg au participat 10 agricultori, veniți din Orhei, Strășeni, Fălești, Telenești, Călărași, Edineț precum și din  stânga Nistrului.  La târg s-a vândut peste 1 tonă de pomușoare, dar și zmeură deshidratată și peltea de fructe, maceș  – produse noi pe piața agricolă din Republica Moldova.

unnamed (5)

Pomușoarele au fost comercializate în caserole, asigurând astfel calitatea fructelor transportate acasă.  Tot în caserole pomușoarele Moldovei pot fi găsit și în supermarketurile  din Chișinău.

unnamed (3)

Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul ”Mai Dulce” au venit cu tarte, smothie-uri și alte deserturi, gătite din pomușoare!

unnamed (2)

unnamed (4)

La Teatrul Gasronomic de la Summer Berry Fair vizitatorii au participat la lecții de nutriție, gastronomie și frumusețe. Nata Albot a dezvăluit rețeta tartei savuroase cu zmeură, antrenoarea de fitness Mihaela Galbură a povestit cum ne putem face un abdomen frumos în bucătărie. Tamara Șchiopu a gătit salata Panzanella cu sos de zmeură. Vizitatorii au putut  încerca pe loc măști de față cu pomușoare făcute de Iulia Bădărău de la Daria Room, iar fondatoarea Organic Moldova a gătit un desert irezistibil din pomușoare, devorat de spectatori în doar câteva secunde.

facebook/Klumea

facebook/Klumea

Sectorul de producere a pomușoarelor este un domeniu în dezvoltare în Moldova. Actualmente, cele mai răspândite pomușoare cultivate sunt căpșuna, zmeura, coacăza, murul, agrișul, afinele, cătina și goji. Conform statisticilor, în anul 2015 au fost înregistrate circa 3 mii hectare de suprafețe cultivate pomușoare și un volum total de producție de circa 4,7 mii tone.

Echipa K Lumea invită chișinăuienii pe data de 6 august la ultima ediție de  a târgului  agro-gastronomic Summer Berry Fair,  iar vedetele celei de-a treia ediții vor fi goji, aronia și afinele.

Preluat de la: Diez.md