tmp_M98Ml7_331ba116b28bf544_GettyImages-1197853577.jpg
Academia americană de film ia în calcul amânarea celei de-a 93-a ediţii a galei premiilor Oscar, programată să aibă loc pe 28 februarie 2021, potrivit presei americane de specialitate.

Momentan, planurile Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) sunt departe de a fi definitive.

În luna aprilie, preşedintele Academiei americane de film, David Rubin, a spus că este prea devreme să fie cunoscut cum ar putea transmisiunea din 2021 să fie modificată, având în vedere pandemia.

„Este imposibil de ştiut care va fi peisajul. Ştim că vrem să sărbătorim filmul, dar nu ştim exact ce formă va lua”, declara el pentru Variety.

Academia americană de film a anunţat în aprilie că modifică regulile de eligibilitate pentru premiile Oscar, din cauza pandemiei de COVID-19. Consiliul guvernatorilor a căzut de acord că, pentru moment, nu mai este necesar ca un film să ruleze timp de şapte zile în cinematografele din zona Los Angeles pentru a se califica în cursa pentru Oscar.

Va fi permis ca filmele să fie lansate digital, fără a rula în cinematografe. Pentru a fi luat în calcul, filmul lansat online trebuie să fi avut programată o lansare în cinematografe. Sălile din Statele Unite şi din cea mai mare parte a lumii sunt încă închise pe fondul pandemiei.

Preluat de la: diez.md