kili2.jpg
Zece tineri aventurieri s-au pornit astăzi din Chișinău cu dorința și intenția de a cuceri cel mai înalt pisc montan din Africa – vârful Kilimanjaro, care are o înălțime de 5895 de metri. Aceștia și-au luat zborul către Kenya, iar pe drum li se va mai alătura și un călător din Ucraina.

Alexandru Ralea, Vladimir Cernous, Vlad Bruma, Laurențiu Cojocaru, Sergiu Crețu, Andrei Gherboveț, Ion Florea, Nicolina Moruz, Viorica Crețu și Andrei Novacovschi și-a luat în spate corturile, sacii de dormit și restul echipamentului și au pornit astăzi într-o nouă aventură montană. De data aceasta obiectivul lor măsoară aproape 6000 de metri altitudine. Primii doi membri sunt și cei care vor conduce expediția, tinerii având o experiență vastă în astfel de expediții.

„Anul ăsta ne ducem într-un loc extraordinar: acolo unde s-a născut omenirea, unde se află cel mai lung fluviu din lume și cel mai mare desert, unde au apărut câteva dintre cele mai vechi și strălucite civilizații ale antichității, unde sunt cele mai mari populaţii rămase de lei, elefanţi, rinoceri, gheparzi, hiene, leoparzi, şi sute de alte specii, baştina celui mai mare animal terestru în viaţă din lume și locul cu cel mai înalt munte de sine stătător din lume – Africa”, au spus inițiatorii călătoriei.

kili1

Photo Credit: Facebook/Alexandru Ralea

Kilima Njaro, numit și „Muntele alb” sau „Muntele cu zăpadă”, a fost declarat în anul 1987 monument al naturii sub protecția UNESCO. Așezarea geografică a masivului Kilimanjaro este la 340 km sud de ecuator, la granița dintre Tanzania și Kenya. De fapt Kilimanjaro este un stratovulcan ce face parte atât din trofeul „Seven Summits”, cât și din trofeul „Seven Volcanoes”, fiind cel mai înalt munte de sine stătător din lume.

Ascensiunea tinerilor va dura 6 zile și se va opta pentru ruta clasică: Machame, au povestit aceștia pentru #diez. Planul echipei este să înceapă ascensiunea pe 27 august și să arboreze steagul Moldovei pe acoperișul continentului african, în întâmpinarea soarelui.

După ascensiune echipa va avea parte și de safari în parcul Ngorongoro, Serengeti, și se va bucura de odihna bine meritată pe malul Oceanului Indian, pe insula Zanzibar.

Costul unei asemenea expediții, care includ transportul, cazarea și o parte din mese, se rezumă la aproximativ 2 400 de dolari. Călătoria este organizată de echipa X-style.

Tinerii s-au pregătit intens pentru această expediție. Prin urmare, ei au mers în luna iulie pe al doilea cel mai înalt vârf din România – Negoiu (2535 m), care datorită gradului de dificultate mai este numit și „Matterhorn-ul României”.

ro

Preluat de la: diez.md