ww5.jpg
O nouă ediție Wave Week Moldova a ajuns la final, iar zeci de tineri voluntari au avut parte de o experiență unică. Deși le-a fost greu să-și exprime entuziasmul față de proiect în doar o singură frază, am reușit totuși să colectăm câteva impresii de la participanții celei de-a noua ediții.

maria

 

Maria Panainte: „Tinerii noștri sunt extrem de perseverenți, ei au nevoie doar de o pistă de pornire, iar WWM este unul dintre cele mai bune începuturi.”

 

 

sabin

 

Sabin Rufa: Un lucru care m-a bucurat a fost faptul că pe lângă îndatoririle de organizare, traininguri și planificare, noi, STAFF-ul, am reușit să interacționăm cu delegații în timpul liber și chiar să descoperim noi talente și personalități extrem de diverse.

 

 

valeria

 

Valeria Ciobanu: Nu aveam idee la ce să mă aștept în prima zi de Wave Week Moldova, dar am rămas plăcut surprinsă când mi-am dat seama că e ceva diferit de obișnuitele mele șederi la taberele de vară. A fost o experiență excepțională care ne-a învățat cum să fim liberi în exprimare fără a răni pe cineva.

 

daria

 

Daria Granevschi: WWM nu ne învață doar teorie, ci și ne dă posibilitatea de a o aplica în plan practic. Săptămâna aceasta a însemnat un program încărcat plăcut, o familie, o experiență imposibil de uitat.

 

 

valentina

 

Valentin Josan: WWM 2017 a reprezentat pentru mine o familie în cadrul căreia părinții erau voluntariatul și liderismul, iar forța care ne unea pe toți era dorința de a aduce o schimbare în familia mai mare – comunitatea Republicii Moldova.

 

 

 

***

Dacă m-ai fi întrebat cu o zi înainte de începutul WWM 2017 dacă cred în semnificația proverbului „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba” , ți-aș fi răspuns cu siguranță „DA”. Însă… WWM schimbă uneori și corectitudinea unui proverb bine-înrădăcinat.

Photo Credit: Facebook/Wave Week Moldova

Proiectul este implementat de către echipa Asociației pentru Dezvoltare Creativă, în parteneriat cu Spark the Wave din SUA și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Ambasada SUA din Republica Moldova, „WWM 2017” reprezintă un program de liderism și voluntariat care reunește 100 participanți din întreaga țară. Rezultatele se fac văzute tot mai mult și mai mult de la o ediție la alta, iar entuziasmul și plăcerea absolvenților WWM se amplifică an de an. Școala de vară și-a desfăşurat activităţile în limbile engleză şi română. După școala de vară, tinerii urmează dezvolte propriile proiecte de voluntariat, atât la nivel local, cât și la nivel național.

Autoare: Andreea Surugiu

Preluat de la: diez.md