1533472112674.jpg

Îți dorești să pleci în vacanță, însă nu ai decis unde anume? Dacă preferi liniștea și îți dorești să vezi mai mulți localnici decât turiști, ți-am pregătit câteva locuri mai puțin cunoscute de public, unde poți face câte poze dorești, fără să apară în cadru alți zeci de oameni.

Hoi An, Vietnam

Știm că Vietnamul este renumit pentru cafeaua și natura impresionantă care-l înconjoară, dar în Hoi An vei găsi mix-ul perfect între peisajele uimitoare, atmosfera relaxantă și mâncarea gustoasă. Explorează orașul pe bicicletă, mergi pe plaja din Cua Dai și încearcă specialitățile locale – tăiței cao lau preparați cu ierburi proaspete și diverse mirodenii.

Sintra, Portugalia

Orașul Sintra este visul oricărui om pasionat de călătorii. Înconjurat de peisaje verzi, orașul deține un număr impresionant de castele și palate. Poți petrece ore întregi doar explorând aceste monumente, iar mâncarea portugheză îți va încânta zilele de vacanță.

Lviv, Ucraina

Unul dintre cele mai romantice locuri din Ucraina, Lviv, pare să le aibă pe toate: arhitectură impresionantă, restaurante cu mâncăruri desăvârșite, reprezentații stradale de muzică și dans, parcuri luxuriante și mai multe cafenele decât poți vizita. Orașul este cunoscut pentru producția celei mai bune cafele din Ucraina.

Semuc Champey, Guatemala

După ce te saturi să explorezi cele mai frumoase și populate orașe, îndreaptă-te spre Semuc Champey din Guatemala și bucură-te de cea mai albastră și limpede apă înconjurată de copacii bogați ai junglei. O adevărată experiență exotică.

Giverny, Franța

O adevărată capodoperă este casa lui Claude Monet, aflată în pitorescul Giverny, Franța, pe lângă care te poți plimba și admira în liniște grădina maiestuoasă plină cu flori frumos-mirositoare. Monet și-a renovat casa după bunul său plac, folosindu-se de propriile print-uri japoneze și a adus aici șapte grădinari să-i pună în practică viziunea.

Yangshuo, China

Incredibilii munți din China au fost creați de natură în 70 de milioane de ani. Alături de peisaje care-ți taie respirația, Yangshuo este, de asemenea, casa multor pescari ce folosesc tehnici de pescuit vechi de mii de ani. Nu ezita să-i întrebi despre trucurile pe care le folosesc.

Burano, Italia

Veneția este încântătoare, dar există un loc chiar și mai frumos în inima ei – Insula Burano. Toate casele din Burano sunt pictate în diferite culori, lăsându-ți impresia că te afli într-o poveste. Mai mult decât atât, fotografiile din acest loc sunt perfect instagramabile.

Merzouga, Maroc

Nimic nu se compară cu minunatele culori ale deșertului, așa că, pentru o oportunitate unică, explorează-l și descoperă numeroasele atracții ale satului Merzouga. Prinde curaj și urcă-te pe o cămilă pentru a admira cel mai frumos apus pe care l-ai văzut vreodată.

Smögen, Suedia

Smögen este un oraș suedez de mici dimensiuni, iar în timpul verii este acaparat de turiști. Orașul oferă cele mai frumoase priveliști pe care ți le poți imagina. Dacă te îndepărtezi de străzile principale, vei avea parte de relaxare desăvârșită, în timp ce privești spre rocile imense care ies din apa ce înconjoară insula, scrie elle.ro.

Las Coloradas, Mexic

Te-ai întrebat vreodată de ce păsările flamingo sunt roz? Se pare că acest lucru se datorează faptului că beau apă și se hrănesc din apa roz a lacurilor Las Coloradas. Culoarea lacurilor este dată de algele, planctonul și creveții care trăiesc în apele sărate. Se spune că păsările flamingo sunt roz pentru că mănâncă aceste vietăți.

Preluat de la: zugo.md