1497255437608.jpg

Autoarea Stela Popa şi-a lansat cartea de poveşti „Regele cel Înţelept”. La eveniment au participat mulţi pici activi cu mămicile și tații lor, dar şi mai multe jurnaliste autohtone, precum Nadia Darie, Lucia Roșca și Rita Ursalovschi.

„Contează ce fel de cărți le oferim copiilor noștri”, a punctat Rita Ursalovschi, prezentatoare Publika TV. „Contează și ce fel de oameni vrem să creștem, ce fel de generație vrem să ne decidă viitorul”, a spus și prezentatoarea TV, Lucia Roșca.

Nadia Darie i-a urat scriitoarei multă inspirație și a recunoscut că fii ei sunt încântați de colecția „Povești pentru Dănuț” pe care mami o adună cu mare grijă.

Picii prezenți la lansare au fost înveseliţi de clovnii de la Clounella, jocuri, dansuri şi muzică, dar și surprize dulci sub formă de jeleuri savuroase pregătite de Dr. Oetker. S-a ocupat de prepararea lor bloggerița Valeria Țurcanu.

Dr. Oetker nu a uitat nici de mămici: fiecare au primit câte un set de caserole bune pentru orice gospodină.

În cadrul evenimentului a fost deschisă o tombolă cu un scop caritabil. Premiul loteriei a fost o păpuşă hand-made scopul căreia era să acorde ajutor material Ancăi, cunoscută şi ca #fetiţacarevreasămeargă.

Lectura volumului a fost însoţită şi de muzică bună. Interpretele invitate au fost Mariana Mihăilă şi Adriana Ochişanu. Mariana, care a devenit recent mămică, şi-a încheiat prestaţia cu piesa „Îngeraşul meu”, dedicată fiului său, pe care a cântat-o în premieră, în faţa unui public larg.

La sfârşitul evenimentului, Stela Popa a fost copleşită de mulţimea micilor fani dornici de autografe şi poze cu autoarea.

„Mămicile din ziua de azi știu exact ce vor pentru picii lor. Vor un viitor prosper și copii pregătiți pentru ziua de mâine. Regele cel Înțelept asta îi învață pe copii. Să își asume și să conștientizeze cât de importante sunt deciziile luate în viață. Dar și cât de mult contează înțelepciunea pe drumul pe care îl au în față”, a conchis autoarea Stela Popa.

Menționăm că Stela Popa este autoarea cărților „Îngerii mării”, „Semincioara fermecată” (însoțită de un audiobokk) și „Sofia Păpădia”, toate lansate în perioada 2015-1026.  În 2016, cartea-poveste „Îngerii mării” a obținut la Târgul de carte pentru copii și tineret cel mai prestigios titlu – „Cartea Anului”, iar audiobookul „Semincioara fermecată” – mențiune.

Preluat de la: Zugo.md