Wine-of-Moldova.jpg

Brandul Wine of Moldova, cu suportul USAID, a fost printre sponsorii competiției Best Sommelier of the World, organizată de Asociația Internațională a Somelierilor la Paris, Franța.

În cadrul concursului, timp de șase zile, peste 300 de somelieri, jurnaliști, restauratori și profesioniști din 63 de țări, au avut ocazia să deguste vinurile din întreaga lume, inclusiv vinurile ale 12 producători din Republica Moldova. Potrivit informațiilor, titlul de cel mai bun somelier al lumii a fost conferit somelierului Raimonds Tomsons din Letonia, urmat pe podium de Nina Højgaard Jensen din Danemarca și Choi Kam Fung din China.

Astfel, cei trei somelieri au fost felicitați și au primit în dar vinuri moldovenești și covoarele „Pomul Vieții”, precum și o invitație de a vizita Republica Moldova.

„USAID apreciază poziționarea brandului Vinul Moldovei în calitate de actor important pe piața vinicolă mondială și va continua sprijinul oferit industriei vitivinicole din Republica Moldova pentru a contribui la creșterea acesteia și a spori exportul vinurilor moldovenești de calitate în întreaga lume”, au menționat reprezentanții USAID.


Sursă foto: Facebook/Wine of Moldova

Preluat de la: diez.md