garip.jpg
Garip Ay este un artist turc, care își realizează lucrările timp de câteva momente. Acesta utilizează o tehnică antică, numită Ebru prin care reușește să creeze adevărate opere de artă.

Ebru este o tehnică străveche persană de pictură pe apă, care a devenit și o formă tradiţională de artă decorativă specifică Turciei. Stilul fiind numit și marmorat şi constă în adăugarea unei substanţe naturale în apă, pentru a se obţine un lichid îngroşat pe suprafaţa căruia se aplică vopsele insolubile în apă, fără ca acestea să se îmbine între ele. Apoi, cu ajutorul unor beţe de metal, sunt create diverse modele şi forme. Când pictura este gata, aceasta poate fi transferată pe o suprafaţă absorbantă cum ar fi hârtia, materiale textile sau lemnul.

11

Garip Ay, în vârstă de 31 de ani, a studiat artele plastice la un liceu din orașul său natal, Diyarbakir, iar mai apoi a absolvit Universitatea Mimar Sinan din Istanbul. Tânărul a devenit unul dintre cei mai renumiți artiști Ebru din lume, fiind gazda unor numeroase expoziții, ateliere și seminarii, atât în Europa cât și în Statele Unite ale Americii.

Abilitățile sale artistice au devenit subiectul unui documentar de televiziune, iar lucrările sale au fost prezentate în nenumeroase show-uri TV, dar și pe internet.

07

garip ay uskudar cesmesi

06

garip ay salacak

garip ay at (1)

garip ay tefekkur (1)

Preluat de la: Diez.md