penitenciarul-17.jpg
Penitenciarul nr. 17 din Rezina a ajuns pe Netflix. Acesta apare în cel de al VI-a sezon al documentarului Inside the World’s Toughest Prisons (în traducere – „În interiorul celor mai dure închisori din lume”). Episodul despre Penitenciarul nr. 17 ilustrează condițiile în care deținuții din această închisoare își ispășesc pedeapsa.

Autorul acestui documentar este Raphael Rowe, un fost deținut condamnat pe nedrept. Acesta a stat 12 ani într-o închisoare din Marea Britanie pentru o crimă pe care nu a comis-o. După eliberare, acesta a decis să prezintă viața condamnaților din cele mai dure închisori din lume. În cel de al șaselea sezon al documentarului apar penitenciare din Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia și Moldova.

„Călătorind în Moldova, Raphael Rowe intră în Penitenciarul nr. 17, o închisoare de maximă securitate în care își săvârșesc pedeapsa peste o sută de deținuți pe viață”, așa este prezentat pe scurt episodul din Moldova.

Raphael Rowe este plasat în Penitenciarul nr. 17 timp de șapte zile alături de alți deținuți din Moldova și arată cum e viața de acolo, începând de la condițiile „sovietice dure” și până la banda din interior care impune anumite reguli.

Episodul filmat în închisoarea din Moldova are 44 de minute și este disponibil pe Netflix din 28 septembrie 2022.

Preluat de la: diez.md