3-25.jpg
Doi pinguini de sex masculin care au devenit un cuplu au clocit un ou şi au devenit părinţii unui pui pe care îl cresc împreună, a anunţat vineri un angajat de la Sea Life Aquarium din Sydney, Australia, citat de AFP.

Cei doi pinguini masculi, Sphen şi Magic, „se ocupă pe rând de micuţul lor” născut pe 19 octombrie, a relatat pentru AFP unul dintre îngrijitorii de la parcul acvatic australian, Tish Hannan.

Sphen şi Magic au atras atenţia îngrijitorilor Sea Life Aquarium din Sydney după ce au fost văzuţi constant împreună. Însă, ei au mers chiar mai departe şi şi-au amenajat un cuib din pietricele, fapt care i-a determinat pe angajaţii parcului acvatic să le ofere un ou fals pentru a le testa reacţiile.1 2  4 După ce testul s-a dovedit concludent, cei doi pinguini au primit un ou real. „Cuplul îndeplineşte criteriile obişnuite”, a declarat Tish Hannan. „Cei doi îşi recunosc strigătele şi cântecele. Doar pinguinii în perechi reuşesc să-şi găsească partenerii apelându-se reciproc când sunt separaţi”, a explicat ea.

5

3

Spre deosebire de majoritatea mamiferelor, pinguinii îşi împart în mod echitabil responsabilităţile. „Nu există nicio diferenţă reală între masculi şi femele în ceea ce priveşte grija acordată puilor”, a subliniat specialista. Prin urmare, „este un lucru obişnuit să existe perechi compuse din doi masculi sau din două femele care se curtează şi se comportă ca oricare alţi părinţi”, a adăugat ea.

Însă, în natură aceste cupluri nu au pui şi, prin urmare, legătura lor nu durează, iar fiecare se întoarce la alt partener.
„După ce le-am oferit pinguinilor Sphen şi Magic şansa la un sezon de reproducere reuşit, este foarte probabil ca ei să revină împreună anul viitor”, a mai spus Hannan.

Situaţii similare au fost consemnate şi la alte grădini zoologice din lume. În 2009, Z şi Vielpunkt, doi pinguini Humboldt de sex masculin de la o grădină zoologică din Berlin au adoptat un pui de pinguin respins de părinţii săi biologici.

La sfârşitul anilor ’90, Roy şi Silo, doi pinguini de sex masculin de la Central Park Zoo din New York au clocit împreună un ou şi au îngrijit puiul. Femela născută din această unire, Tango, a format un cuplu cu o altă femelă, precizează AFP. Întâmplarea a inspirat o carte pentru copii, „And Tango Makes Three”, aclamată de unele voci pentru faptul că prezenta structuri familiale netradiţionale, scrie agerpres.ro. 

Preluat de la: diez.md