PTQ0MCZoYXNoPTlmOGJjMWZkNDcwYzdhNDVhODBjYzgyOTNjOTU5NTlj.thumb-1.jpg
Cel puţin 33 oameni au murit și zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu care a cuprins un studio de animaţie din Kyoto, Japonia. Potrivit BBCFocul pare să se fi declanşat în jurul orelor locale 10:30 (01:30 GMT) într-un imobil al companiei Kyoto Animation, care produce seriale de animaţie televizate de succes.

36 de oameni au fost răniţi şi circa zece dintre ei se află în stare gravă, relatează Agerpres.

Incendiul a fost provocat intenționat. Autorul a suferit arsuri

Bărbatul de 41 de ani care a declanşat incendiul striga „Muriţi!” când a comis actul criminal. El a fost arestat şi a declarat poliţiei că a împrășitat mai întâi un lichid inflamabil la faţa locului. Bărbatul, care a suferit el însuși arsuri pe faţă şi pe piept, este internat în spital, scrie digi24.

Pompierii au găsit multe trupuri la etajul al doilea al imobilului cu trei etaje aparținând Kyoto Animation.  Preşedintele Kyoto Animation, Hideaki Hatta, a declarat că studioul primea frecvent e-mailuri de ameninţare.

Kyoto Animation este cunoscută pentru producerea unor seriale populare de animaţie, printre care „K-On!” şi „Melancolia lui Haruhi Suzumiya”.

Ce au povestit martorii

Locuitorii din apropierea studioului au declarat pentru agenţia de ştiri Kyodo că au auzit o serie de explozii şi că au văzut fum negru ieşind din clădire. „Am auzit o explozie”, a declarat un bărbat. „A început să iasă fum negru şi mirosul de ars era oribil”, a adăugat el.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul abia după-amiază, la circa cinci ore de la declanşare.

„Au murit mulți oameni în cazul de incendiere criminală din Kyoto de astăzi”, a postat pe Twitter premierul Shinzo Abe. Incidentul este „prea revoltător pentru a vorbi despre el. Le prezint condoleanţe victimelor”, a adăugat el.

Este cel mai grav bilanț din ultimii zeci de ani pentru un incendiu provocat deliberat în Japonia, notează dpa.

Bilanţul acestui incendiu survenit în oraşul Kyoto, vestul Japoniei, s-ar putea agrava şi mai mult, zeci de salariaţi fiind în continuare daţi dispăruţi, scrie AFP.

Peste 20 de victime au fost găsite în stop cardiac, blocate la parter, pe cele două etaje sau pe scările care duc spre acoperişul-terasă al clădirii ce aparţine societăţii Kyoto Animation, a explicat un pompier.

Anime reprezintă orice film de animație produsă în Japonia sau originară din această țară. La originea acestui gen stau benzile desenate japoneze numite manga. Animeul este o formă de artă care include toate genurile întâlnite în literatură și cinema.

 

Preluat de la: diez.md