19366450_1897887283784828_3490165932447753182_n.jpg
Chișinău Is Me a adus un „Leprechaun” în parcul Valea Trandafirilor. Spiridușul are menirea să zâmbească trecătorilor, să le atragă atenția, să le bucure ochii și de ce nu, să îndemne locuitorii orașului și să studieze literatura irlandeză.

Artiștii proiectului de artă urbană nonprofit, Chișinău Is Me, explorând orașul au identificat un „trunchi” de la felinar demult uitat și acoperit de rugină și au hotărât să-i dea cea de-a doua șansă la viață. „Cui îi va fi plăcut să stea și să vadă un astfel de stâlp. Iată de ce am decis să-i oferim acestuia o nouă viață. Iar pentru că se află în parc și tot împrejur este verde, noi am înțeles că ideal ar fi să-l transformăm într-un leprechaun”, menționează managerul proiectului, Francesca Kanna.

Spiridușii sunt o parte componentă a folclorului irlandez, se crede că fiecare dintre aceste creaturi ar avea un ulcior cu monede de aur. Norocos este cel care reușește să prindă un leprechaun, deoarece l-ar putea convinge să-i arate unde este ascuns ulciorul.

Chișinău Is Me, este un proiect de artă nonprofit al companiei Simpals, care activează cu suportul CAROL Moldova.

Valeria Batereanu

Preluat de la: Diez.md