ipiccy_image-6.jpg
Artista Inna Jeleascova, cunoscută și cu pseudonimul Izzy Izvne, este o tânără din Moldova vestită prin unicele sale lucrări de graffiti. Am vorbit cu ea despre cartea Graffiti and Streetart around the Globe, despre noua sa activitate – parașutismul – și despre proiectele internaționale realizate la începutul acestui an.

Tânăra ne-a povestit că în acest an a reușit să reprezinte Moldova la nivel internațional în mai multe state precum Suedia, Franța și Austria. Dânsa a participat la Festivalul de pe Wall Street din Stockholm, la Festivalul de artă urbană din Austria și la Festivalul de artă stradală din Grenoble, Franța.

De asemenea, artista a reușit să realizeze o pictură murală în centrul Parisului, în colaborare cu organizația Le MUR Oberkampf. De altfel, a făcut mai multe comenzi comerciale în stilul ei, la fel, în aceste țări.

În acest an, lucrările lui Izzy Izvne au apărut în cartea* „Graffiti și artă stradală în jurul globului”, elaborată de către Elrincon Delasboquillas, originară din Spania. Cartea conține lucrări ale 70 de artiști din întreaga lume. Potrivit artistei, în cartea respectivă au fost incluse picturile sale murale din Franța, Suedia și România.

* Cartea poate fi comandată online.

Amintim că, în 2014, Izzy Izvne a apărut în cartea „100 de artiști de graffiti din Europa”.

Deja de doi ani, artista are o nouă pasiune – parașutismul. „Visul de a zbura a fost întotdeauna cu mine, doar așteptam momentul potrivit pentru că aceasta nu este cea mai ieftină plăcere. Întotdeauna mi-am dorit să fiu cât mai sus posibil printre nori sau dincolo de ei.”

Izzy ne-a mărturisit că, în într-un mod ciudat, stresul i-a devenit impulsul pentru a începe această activitate. „Trebuia doar să mă deconectez de la tot ce se întâmpla cu mine până în acel moment din viață. De atunci nu m-am mai putut opri. Acesta este un sport în care toată viața înveți câte ceva nou.”

Până astăzi, artista a făcut 270 de sărituri cu parașuta, iar de curând a devenit pilot de wingsuit. „Acesta a fost scopul de la început și continui să mă dezvolt în această direcție. Am ajuns la un alt vis de-al meu – basejumping. În această vară, am reușit să sar din diferite locații, atât urbane, cât și de la munte”, a mărturisit aceasta.

Când am întrebat-o despre emoțiile resimțite în timpul săriturilor, Izzy ne-a dezvăluit că pentru ea această stare de zbor și procesul de a găsi oportunități pentru a face acest lucru este ca și cum ar face ceva cool pentru mica fetiță din ea.

„Este precum să mergi la o întâlnire romantică cu tine însuți. Cineva își cumpără o rochie nouă, cineva se răsfață cu o vacanta la plajă… ochii mei însă sunt mereu îndreptați către cer. Și cu cât zbor mai sus, cu atât mai mult mă îndepărtez de cei care au încercat să-mi taie aripile”, povestește artista.

Mai jos, puteți vedea una dintre săriturile lui Izzy.

Puteți să o urmăriți pe artistă pe rețele sale de socializare Facebook și Instagram.

Preluat de la: diez.md