1524243933538.jpg

Mai mare nu înseamnă neapărat mai bine, iar artistul malaiez de 51 de ani, Eddie Putera, dovedește acest lucru prin creațiile în miniatură pe care le face. Putera combină talentul său de a modela în miniatură cu talentul de a surprinde aceste creații în fotografii.

Dacă să stai să te uiți la aceste opere de artă create manual de artistul malaiez, îți pare greu de crezut că acestea sunt versiunile în miniatură a unor obiecte. Pentru realizarea acestor obiecte, artistul are nevoie de o săptămână, iar uneori sunt necesare chiar și câteva luni pentru a le finisa.

Eddie Putera are întotdeauna o poveste de spus și crearea de diorame în miniatură a fost modul perfect de a vizualiza aceste povești. El și-a construit prima dioramă acum 3 ani, după ce a realizat că subiecții operei sale au nevoie de un fundal fizic pentru a-și explora pe deplin istoria și contextul. Unele dintre miniaturile sale sunt recreate complet din memorie, ca o modalitate de a onora și de a rememora momente din trecutul lui Putera.

Este deosebit de dificil, deoarece unele scene nu mai există în lumea reală, așa că trebuie fie să ceară contribuția familiei sale, fie să facă tot ce-i trebuie pentru a-și aminti specificul.

Atenția la detalii și abilitatea de a recrea diferite texturi și obiecte fac din dioramele sale un context extrem de realist. Artistul își vinde lucrările destul de rar, oamenii le cumpără mai ales ca daruri.

Cu o ocazie, un client ia cerut lui Putera să recreeze satul bunicului său și vechea sa mașină Volkswagen.

„Clientul i-a dat bunicul său ca un cadou aniversar, iar bunicul său a lăcrimat uitându-se la dioramă”, a spus Putera xtra.

Pentru a vă convinge de frumusețea și unicitatea creațiilor lui Putera, priviți imaginile de mai jos, cu siguranță vă vor lăsa fără cuvinte. 

 

Preluat de la: zugo.md