1538634728733.jpg

Sâmbătă, 6 octombrie, începând cu ora 12:00, la Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici” ridicăm sus paharele și savurăm cea mai grandioasă sărbătoare a vinului moldovenesc, într-o ambianță degajată, alături de cei mai dragi oameni.

Iată ce vă așteaptă la eveniment:

Excursii gratuite în cea mai mare colecție de vin din lume

Veți avea posibilitatea să vizitați cea mai mare colecție de vin din lume, ce numără 1,5 milioane de sticle și care a fost introdusă în Cartea Recordurilor Guiness. Excursiile vor fi ghidate, iar informațiile vor fi comunicate în 3 limbi: română, rusă și engleză.

Degustații la Școala vinului

Începând cu ora 13:00 până la ora 18:00 vor fi organizate degustări ghidate ale celor mai calitative vinuri din seria Allegro și a vinurilor maturate în galeriile subterane. Lecțiile vor avea loc în limba română la orele 13:00, 15:00, 17:00 și în limba rusă la 14:00 și 16:00!

Cel mai delicios meniu și cele mai apetisante gustări

La un pahar de vin bun sunt necesare și bucate delicioase. La Sus Paharul! o să găsești bucate pregătite la grătar: mici, costiță, ceafă de porc și cârnăciori, salate pline de vitamine și porumb copt!

Program etnofolcloric și tradițiile moldovenești

Ansamblul etnofolcloric Model „Moștenitorii” va prezenta datinile și obiceiurile la călcatul strugurilor. Ansamblurile folclorice din satul Ratuș – „Cucoara” și „Floarea Dorului” ne vor povesti despre ritualul drăgaicei, nunta și obiceiuri păstorești. Iar ansamblul folcloric „Dumbrava verde” din or. Strășeni va prezenta datinile și obiceiurile viticole, călcatul strugurilor și obiceiuri nupțiale.

Program muzical

La Sus paharul! veți reuși să dansați cât pentru o săptămână, întrucât la sărbătoarea noastră pe scenă vor evolua Zinaida Julea și Take Five. Spre sfârșitul evenimentlui, vom avea parte și de disco-horă!

Transport gratuit Chișinău-Mileștii Mici-Chișinău

Microbuzele cu autocolanta „Sus paharul!” vor porni de la hotelul Turist, începând cu ora 11:00 și vă vor aduce chiar la porțile vinăriei, unde veți fi întâmpinați cu un pahar de tulburel proaspăt și aromat, această tradiție fiind parte a ospitalității poporului nostru.

Pentru oaspeții care vor veni cu mașina proprie am pregătit o parcare amenajată.

Prețul biletului este de 100 de lei și include:

– acces la eveniment + excursie în colecția de vinuri;

– transportul Chișinău – Mileștii Mici – Chișinău;

– degustările la Școala Vinului;

– un pahar de tulburel de bun venit.

Copiii până la 12 ani au acces gratuit doar însoțiți de adulți.

Biletele pot fi procurate:
– Online
– Chișinău: Magazinele de firmă „Mileștii Mici” pe str. M. Bănulescu Bodoni, 45, str. V. Alecsandri, 137 și în Vinoteca Wine.MD (str. A. Pușkin, 15)
– Ialoveni: Magazin de firmă „Mileștii Mici”, str. Alexandru cel Bun 80
– Satul Mileștii Mici: Magazin Muzeu, orar de lucru: luni – vineri (09:00 – 19:00)

Tichetele pot fi procurate și în ziua evenimentului, la intrare.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului

Preluat de la: zugo.md