3-19.jpg
Vinul Moldovei cucerește noi culmi și devine un produs omniprezent pe mesele consumatorilor europeni. Cea de-a cincea gală organizată de celebrul ghid culinar „Gault & Millau” la sfârșitul lunii noiembrie în Polonia, a inclus un exercițiu gastronomic la care tradițiile vinicole ale țării noastre au fost combinate perfect cu bucătăria internațională.

Cartea de vizită a țării noastre – Vinul Moldovei – a fost vedeta serii, oferindu-le oaspeților prezenți detalii despre patrimoniul, cultura și tradițiile Republicii Moldova.

3

Reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, opt vinificatori moldoveni au ghidat vizitatorii în descoperirea aromelor inedite și a nuanțelor de gust caracteristice produsului mândriei naționale. Selecția de vinuri moldovenești a fost asigurată de către Tomasz Kolecki, maestru polonez al somelierilor și participant multiplu la finala Campionatului European al Somelierilor, membru al Asociației somelierilor din Polonia. Cei 750 de invitați, printre care peste 450 de chefi din întreaga Polonie, s-au delectat cu un spumant „Rădăcini Reserve brut, urmat de vinurile „Fetească Neagră” (Vinăria din Vale), „Fetească Albă” (Asconi), „Traminer Riesling” (Fautor), „Negru de Purcari” (Purcari), „Roșu de Bulboaca” (Castel Mimi), „Chardonnay” (Chateau Vartely) și un divin „Aroma”.

2

Gala „Gault&Millau”, cunoscută drept una de elită în domeniul gastronomiei mondiale, s-a desfășurat în interiorul spațios al Alber Expo din Gdansk, Polonia. Oaspeții evenimentului au fost întâmpinați cu o cupă de spumant, pe parcursul serii au fost organizate show-uri culinare în care chefii au pregătit bucate originale, pe care le-au combinat corect cu Vinul Moldovei, iar seara a fost încheiată cu un divin.

4

Pentru prima dată, revista „Gault & Millau” a apărut în Franța în anul 1962, la inițiativa a doi jurnaliști pasionați de gastronomie, Henri Gault și Christian Millau, sub forma unui ghid independent al restaurantelor. Conceptul s-a răspândit vertiginos în 20 de țări, astăzi fiind un punct de referință în gastronomie pe toate continentele. Experiența „Gault & Millau” în Polonia și Ungaria reprezintă un bun indicator al dezvoltării accelerate a ofertei gastronomice și a standardelor din această industrie.

1

Preluat de la: diez.md