1499671666730.jpg

Dacă nu ați auzit până acum de insula japoneză Okinoshima – un sit religios în care accesul femeilor a fost interzis, află că, mai nou, acesta a fost inclus Patrimoniul Mondial UNESCO, potrivit BBC News.

Pe insula Okinoshima se află celebrul altar Okitsu, construit în secolul al 17-lea, unde oamenii se rugau pentru ca marinarii să se întoarcă acasă teferi. Bărbații care pun piciorul pe această insulă trebuie să se dezbrace înainte și să treacă printr-un ritual de purificare, iar la plecare, aceștia nu au voie să ia suveniruri de pe insulă sau să dezvăluie detalii despre vizita lor aici, notează Digi24.

Cu mult timp înainte de construirea altarului Okitsu, insula era locul unde aveau loc ritualuri prin care se binecuvântau navele prin care se făcea schimbul de bunuri cu China sau Coreea de Sud. Mii de artefacte au fost descoperite pe această insulă, unele dintre ele de mare valoare, precum inele de aur aduse din Peninsula Coreeană.

Insula este acum vizitată de turiști într-o singură zi din an: 27 mai, iar ritualurile străvechi încă mai sunt respectate. Numărul maxim de vizitatori este de 200, însă accesul femeilor este în continuare interzis pe insulă, potrivit independent.co.uk.

Preluat de la: zugo.md