imagini-main.jpg
Tânărul designer moldovean Mihai Janu a creat o colecție vestimentară prin care vrea să atragă atenția asupra problemei poluării apelor din oceane și să arate cât de vital este acest ecosistem pentru tot globul.

„Conceptul ECO este un termen pe care îl auzim frecvent, însă adesea el rămâne doar un termen bine integrat în articolele online. Astfel, am decis ca să utilizez mijloacele existente în designul vestimentar pentru ca să transpun această tragedie a umanității. Drept transpunere a conceptului în colecție am folosit forme voluminoase și croieli complicate ale vestimentelor, ele fiind urmate de o cromatică inspirată din habitatul oceanelor. Pentru a reda diversitatea ecosistemului oceanelor, am folosit materiale precum inul cu mătasea și pelicula, acestea fiind de o plasticitate și dinamică deosebită. Toate componentele colecției au fost integrate în stilistica avangardă pentru un efect puternic vizual”, explică Mihai Janu.

Mihai Janu

Prin intermediul acestei colecții, tânărul îndeamnă oamenii să ia atitudine civică și să dea dovadă de educație în raport natura și legile sale.

„Moda întotdeauna a luat atitudine la schimbările sociale, ecologice, economice, astfel consider că domeniul artei vizuale este un instrument prin care putem educa, mobiliza și sensibiliza umanitatea cu privirea la soluționarea problemelor ce țin de ecosistemele acvatice”, mai adaugă Mihai.

Mesajul final al autorului colecției este următorul: „Cea mai strânsă și longevivă relație pe care o poate avea un om este relația între sine și cu mediul înconjurător. Modul în care tratăm natura ne va determina viitorul”.

Mai jos puteți admira piesele vestimentare create de tânăr.

Preluat de la: diez.md