sarpe.jpg
Autorităţile din Australia au publicat imagini cu reptila neobişnuită, descoperită de pădurarii din Teritoriul de Nord al Australiei.

Reprezentanţii parcului Teritoriului de Nord din Australia au publicat imagini pe Facebook cu un piton care avea trei ochi, unul dintre aceştia fiind chiar în mijlocul craniului, relatează livescience.com.

Oficialii susţin că prin intermediul unei radiografii au aflat că toţi cei trei ochi erau funcţionali. Experţii dezvăluie că reptila a avut cel mai probabil două capete care s-au unit. Cu toate acestea, radiografia a arătat că şarpele avea un craniu cu o cavitate oculară în plus.

sarpe1

„Am căzut de comun acord că ochiul s-a dezvoltat devreme în stadiul embrionar de dezvoltare”, au scris reprezentanţii pe Facebook. „Este puţin probabil ca această malformaţie să se fi dezvoltat din cauza factorilor ecologici”, adaugă aceştia în postare.

Şarpele, denumit „Monty Python” de către pădurari, ar fi fost în vârstă de trei luni, dar a murit la scurt timp după ce a fost descoperit.

„Este remarcabil faptul că a supravieţuit atât de mult timp în sălbăticie, în ciuda condiţiei sale. Reptila nu mai reuşea să se hrănească şi a murit săptămâna trecută”, declară pădurarul Ray Chatto pentru postul de ştiri NT News.

Preluat de la: diez.md