DSC06135-Edit.jpg
La început de vară, mai exact pe 3 iulie, pe harta gastronomică a Chișinăului apare un nou restaurant cu specific tradițional moldovenesc în variantă reinterpretată. Localul „Fuior” stă să devină preferatul gurmanzilor, al iubitorilor de artă și frumos, al celor care văd în farfurie mai mult decât mâncare și al celor care cunosc valoarea vinurilor remarcabile.

Amplasat chiar în inima Chișinăului, pe str. Aleksandr Pușkin 30, restaurantul „Fuior” – Authentic Gourmet Cuisine, cu bucătăria sa autentică, îmbină istoria și cultura locurilor noastre cu tehnologia modernă.

La baza conceptului a stat expresia „Acasă e cel mai bine”. Astfel, ghidați de emoțiile provocate de aceste cuvinte, a fost creat un design rupt din imaginea Moldovei, din care nu lipsesc covoarele naționale și nici poveștile copilăriei noastre, toate confecționate de meșterii noștri populari, care au pus suflet și materiale locale în creațiile lor.

Pentru a crea un meniu deosebit care să cucerească prin diversitatea bucatelor, prin gustul fascinant și prospețimea ingredientelor, fondatorii au călătorit prin toată Moldova, au vizitat fermieri și producători agricoli, colectând cele mai bune produse naturale locale.

Restaurantul „Fuior’’ reinterpretează bucătăria tradițională, fiecare fel de mâncare purtând amprenta bucătarilor experimentați și pasionați de arta gătitului. Adevărații maeștri din bucătărie reușesc să așeze întreaga Moldovă pe platouri, cu tot cu tradiție și cultură.

Din punct de vedere gustativ, meniul vă invită la o poveste rafinată, la o experiență senzorială,  unde fiecare detaliu contează. „Fuior” stă să devină cartea de vizită gastronomică a Basarabiei istorice și a Moldovei moderne.

Dar nu ne putem mândri pe deplin de bogățiile țării noastre dacă nu se aduce în fața oaspeților o carte de vinuri selecte, care să cuprindă atât vinuri moldovenești, cât și internaționale. De la crame mici, până la vinării cu istorie, fiecare își va putea alege băutura preferată, iar pentru o notă înaltă de profesionalism, somelierul localului va prezenta oaspeților particularitățile vinurilor, grupate pe categorii (alb, roșu sau roze), regiuni sau compatibilitate.

În restaurantul „Fuior” toate au fost alese cu mare grijă: bucatele din meniu, băuturile, abordarea profesionistă, atmosfera și emoțiile. Ospătarii bine pregătiți abia așteaptă să întâlnească oaspeții și să-i deservească la cel mai înalt nivel.

Începând cu data de 3 iulie 2020, sunteți așteptați pentru a petrece cele mai frumoase clipe în compania oamenilor dragi, a bucatelor tradiționale rafinate și a vinurilor remarcabile. Tot aici va fi localul perfect pentru evenimentele dumneavoastră, unde fiecare detaliu va contribui la crearea amintirilor pe-o viață.

Vizitând Moldova pentru prima dată, fiecare oaspete străin care va păși pragul restaurantului „Fuior” se va convinge definitiv că această țară merită să fie vizitată mai des. Aici, chiar și fiecare localnic își va da seama cât de minunată și uimitoare este baștina sa și cât de multe mai urmează să afle despre ea.

Gazda abia așteaptă să vă întâmpine călduros cu: „Bun venit la «Fuior»”!

Telefon pentru rezervare: 068 944 944.

Adresa: Chișinău, str. Aleksandr Pușkin, nr. 30.

Preluat de la: diez.md