107464448_3064383046973134_2800130633680153450_o.jpg
În această dimineață, între orele 3.0-4.0, în apropiere de Chișinău s-a produs un fenomen astronomic rar – căderea cometei Neowise. Acest lucru a fost fotografiat de membrul Astroclub Moldova Dumitru Grădinar.

„Întâlnirea cu cometa a avut loc undeva prin apropiere de Chișinău, lângă o pădure unde urlam împreună cu lupii sau cu câinii. Am reușit să fotografiez cometa Neowise. A ieșit mai bine decât ar putea fi pentru un începător. Cu toate acestea sunt satisfăcut”, a scris fotograful pe profilul său de Facebook.

Această cometă strălucitoare a putut fi văzută cu ochiul liber pe cerul din Moldova, ea fiind una dintre puţinele oportunităţi de acest fel din secolul XXI.

Cometa C/2020 F3 a fost observată pentru prima dată în martie, când era prea slabă pentru ca cineva să o poată vedea cu uşurinţă. Corpul ceresc a primit numele Neowise, după observatorul care a identificat-o prima dată.

Astronomii s-au temut că ar putea fi distrusă odată cu apropierea de soare, aşa cum s-a întâmplat cu alte obiecte de acest fel în 2020, dar Neowise a supravieţuit propriei întâlniri cu soarele nostru şi la sfârşitul săptămânii trecute a ajuns pe orbita lui Mercur. Acum este din nou pe drumul său spre părţile îndepărtate ale sistemului nostru solar.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md