ANP-48992779.jpg
A vrut să strângă câțiva bani pentru copiii bolnavi, dar a reușit să obțină peste un milion de euro datorită unei idei originale: Tijn van Kolsteren, în vârstă de 6 ani și căruia doctorii i-au dat cel mult un an de viață, a lansat un apel olandezilor, bărbați și femei, să-și vopsească unghiile cu ojă și să facă o donație, relatează Agerpres.

“Vopsiți-vă unghiile, faceți o donație și lansați o provocare prietenilor să facă același lucru”, a cerut acest băiețel pe pagina sa de strângere de fonduri, în cadrul acțiunii de binefacere organizată în săptămâna de dinaintea Sărbătorilor.

Tijn, care suferă de cancer la creier, și-a organizat acțiunea prin intermediul Serious Request (Petición Seria), strângere de fonduri anuală pentru Crucea Roșie și, potrivit paginii online a instituției, demersul băiatului a bătut toate recordurile.

anp-48984649

La inițiativă au subscris cunoscuții interpreți și DJ — Armin van Buuren, Tiesto, Marco Borsato, Hardwell și Nick Schilder, alături de politiceni, sportivi, crainici de radio, sau actori olandezi. Deputatul de extremă dreapta, Geert Wilders, și liderul ecologiștilor olandezi, Jesse Klaver, au optat pentru un lac roșu închis.

Mii de persoane s-au așezat la coadă săptămâna aceasta în piața centrală din Breda, oraș din provincia Brabantul de Nord, pentru ca Tijn să le vopsească unghiile. Băiatul nu se aștepta ca inițativa lui să aibă un asemenea ecou. O fată i-a dăruit 142 de sticluțe cu ojă pentru a continua să vopsească unghiile celor veniți în piața din Breda.

anp-48984991

Tumoarea lui Tijn a fost diagnosticată în luna mai, însă familia lui a aflat că dimensiunea acesteia nu s-a schimbat, în ciuda chimioterapiei. “În pofida acestei vești proaste, am vrut să facem ceva pentru copiii care poate nu vor ajunge să împlinească șase ani”, a explicat tatăl lui Gerrit, postului național de televiziune NOS.

‘SuperTijn’, titra vineri cotidianul olandez AD. Niciodată o singură persoană nu a reușit să strângă atâția bani în cadrul unei acțiuni de binefacere anuală, notează ziarul.

anp-48986218

anp-48992893

anp-48995012

anp-48992774

anp-48985148

anp-48984989

Preluat de la: Diez.md