soare-2.jpg
Un astrofotograf a surprins, în sfârșit, cea mai clară și mai detaliată imagine a Soarelui care a fost făcută vreodată. Andrew McCarthy a stratificat 150 000 de imagini individuale ale mingii de foc strălucitoare pentru a transmite detaliile complicate și uimitoare ale celei mai mari stele ale sistemului nostru solar.

Fotograful, cunoscut cu pseudonimul @cosmic_background, definește craterele minuscule și valurile de foc care emană din masa spațială care arde, precum și o erupție spațială, transmite playtech.ro.

Toate pot fi văzute în imaginea finală uriașă de 300 de megapixeli – de 30 de ori mai mare decât o imagine standard a camerei de 10 megapixeli.

La cea mai apropiată vedere, vârtejurile și modelele de tip pene pot fi văzute de ochiul uman, alături de formațiuni misterioase de găuri negre. Petele întunecate din imagini sunt, de fapt, inversate de procesul fotografic și, în realitate, sunt zone foarte luminoase de înaltă energie ale stelei care arde.

Procesul este unul dificil și necesită un telescop de specialitate cu două filtre.

Andrew a spus: „Abia când termin de procesat o imagine văd cum arată cu adevărat, iar aceasta a fost una foarte specială. Întotdeauna sunt entuziasmat să fotografiez Soarele, este foarte interesant, pentru că este întotdeauna diferit. În timp ce Luna este mai mult un reper de cât de clar este cerul, soarele nu este niciodată plictisitor și a fost o zi foarte bună în acea zi”.

Pentru a crea mărirea extremă, a folosit un telescop modificat: „Combinate, acele fotografii mi-au permis să văd Soarele cu detalii incredibile”, a adăugat Andrew care locuiește în Arizona, SUA.

Preluat de la: diez.md