seriale.jpg
Tradițional, sezonul celor mai fierbinți premiere de filme are loc toamna. De această dată, platformă Netflix a reușit plăcut să ne surprindă cu continuarea celor mai populare seriale. Vă prezentăm mai jos șapte premiere care au avut loc în acest sezon.


# La Casa de Papel – sezonul V

Cel mai bun serial dramatic la International Emmy Awards, Premios Fénix și Premios Iris (plus încă șase premii Iris). La Casa de Papel este un adevărat succes internațional, având peste 34 de milioane de urmăritori, fiind al treilea cel mai popular show de pe IMDb și primul în clasamentul limbii spaniole. În data de 3 septembrie 2021, serialul a revenit pe ecranele dispozitivelor noastre. Al cincilea sezon al show-ului, din păcate, este și ultimul în același timp, el fiind lansat în două părți – 3 septembrie și 3 decembrie. Probabil, cea mai mare veste este că Berlin va reveni în sezonul V (cel mai probabil doar în flashbackuri din nou, dar… cine știe). Actorul Pedro Alonso a anunțat despre acest lucru pe Instagram-ul său. Actorul Álvaro Morte, care îl interpretează pe Profesor, a anunțat și el că s-a întors în sezonul al cincilea „M-am întors. Profesorul s-a întors.” Dar și chipuri noi ne așteaptă în al cincilea sezon. Miguel Angel Silvestri, starul serialului Netflix Sense 8, va juca un rol-cheie în noul sezon. Potrivit informațiilor preliminare, personajul lui Miguel va deveni principalul răufăcător și dușman al bandei în ultimul sezon.

# Sex Education – sezonul III

Sex Education este un serial care vorbește despre relații interpersonale, despre bullying și agresiune sexuală. Serialul este scris și creat de Laurie Nunn, scenaristă cunoscută în special pentru acest serial. În cel de-al treilea sezon al Sex Education, Murdale are un nou director – Hope Haddon. În poveste, eroina lui Jemima Kirke este o fostă elevă a Școlii Murdale, care s-a întors la alma mater cu intenția de a o readuce la gloria ei de odinioară. Între timp, Otis (Asa Butterfield) și prietenii săi au renunțat la experimentele sexuale pentru adolescenți. Eric și Adam sunt acum oficial un cuplu, iar Maeve nu a primit acel mesaj vocal. În același timp, mama lui Otis, psihoterapeuta Jean, așteaptă un copil.

# Jocul calmarului (Squid Game)

„Jocul calmarului” este un serial TV produs de Netflix-ul sud-coreean, ce reprezintă un thriller de groază bazat pe supraviețuire. Este scris și regizat de Hwang Dong-hyuk, cu Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, O Yeong-su, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi și Kim Joo-ryoung în rolurile principale. A avut premiera mondială la 17 septembrie 2021. Jocul este bazat pe 456 de participanți care au fost selectați cu atenție pe baza capacităților lor financiare (sau mai degrabă a lipsei lor) pentru a participa la șase teste mortale. Există un jackpot de peste 30 de milioane de euro în joc, iar cel care câștigă va lua banii.

# You – sezonul III

You reprezintă un serial dramă american cu elemente de thriller, bazat pe cărțile Carolinei Kepnes. Primul sezon a avut premiera pe Lifetime pe 9 septembrie 2018 și a reușit să facă furori pe rețelele de socializare și ulterior, a fost cumpărat de Netflix. Personajul principal al acestui serial este angajatul unei librarii. Bărbatul a studiat foarte multe cărți de psihologie și cu ajutorul deducției poate afla destul de multe despre oamenii care îl înconjoară. În al treilea sezon, el reușește să scape de femeile din trecut și își începe viața de la un capitol nou. El și-a găsit o femeie care seamănă mental cu Joe și împreună aceasta are un copil. Bărbatul s-a mutat cu soția într-o casă privată, însă instinctele sale încep să iasă la iveală.

# Lucifer – sezonul VI

„Lucifer” a debutat prima oară în ianuarie 2016 pe postul american Fox, iar personajul este bazat pe seria de benzi desenate DC Comics.

Despre serial: plictisit să tot fie Lordul Infernului, diavolul se mută în Los Angeles, unde deschide un club de noapte și formează o legătură cu un detectiv de la omucideri.

În noul și ultimul sezon, investigațiile continuă, Lucifer e amenințat cu moartea de propria fiică venită din viitor, dar și e ales un nou Dumnezeu.

# Lacăt și cheie (Locke and Key) – sezonul II

După moartea tragică a tatălui, Tyler, Kinsey și Bodie Locke, împreună cu mama lor, se mută la proprietatea familiei – Key House – situată în Lovecraft, statul Massachusetts. Familia speră să uite de coșmarul care li s-a întâmplat. Dar Sam Lesser, unul dintre adolescenții responsabili de moartea capului familiei, condus de forțe din altă lume, îi urmărește pe Locke intenționând să-i distrugă pe supraviețuitori. Între timp, copiii găsesc chei misterioase împrăștiate prin casă, care îi înzestrează pe stăpânii lor cu puteri mistice. Aceleași chei sunt capabile să elibereze forțele misterioase care sunt prinse în casă și să-l controleze pe Lesser.

Lucruri interesante: Lock and Key a fost creat de scriitorul Joe Hill, fiul lui Stephen King, și de artistul Gabriel Rodriguez. În total, patru romane grafice au fost lansate între 2008 și 2013. Aceasta nu este prima încercare de a aduce benzile desenate pe ecran: în 2010, FOX a comandat un episod pilot, pe care ulterior l-a refuzat (în 2011, episodul a fost difuzat la Comic-Con). Câțiva ani mai târziu, Universal încerca să facă o versiune cinematografică a romanelor, dar tot nu a reușit.

# Sintonia – sezonul II

Serialul redă povestea a trei adolescenți care locuiesc în aceeași favelă din São Paulo, își urmează visele și rămân prieteni într-o lume a muzicii, a drogurilor și a religiei.

Autoare: Tamara Samson

Preluat de la: diez.md