alex-fericire-tristă.jpg
Finlanda este pentru al doilea an consecutiv cea mai fericită țară din lume, potrivit raportului anual al ONU, fiind urmată de Norvegia, Danemarca, Islanda și Elveția. În 2019, pe ultimul loc se poziționează Sudanul de Sud. Conform datelor prezentate, Moldova a coborât cu câteva poziții în acest an.

Raportul privind bunăstarea ONU din 2019 a clasat 156 de țări în funcție de performanța lor în indicatori, cum ar fi produsul intern brut pe cap de locuitor, sprijinul social, libertatea, speranța de viață la naștere, generozitatea și absența corupției.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 71 din cele 156 de state. De menționat că în raportul precedent țara noastră a fost pe locul 67.

România, la fel a coborât în acest clasament, acum țara vecină se poziționează pe locul 48. O situație mai tristă este în Ucraina, care s-a clasat pe locul 133 (totuși, în comparație cu anul trecut, Ucraina a urcat în top cu cinci poziții).

„World Happiness Report” a fost elaborat pentru prima dată în 2012. Pentru realizarea acestuia sunt utilizate diverse servicii de votare, date oficiale și metode de cercetare, de asemenea se pune accent și pe fericirea imigranților străini în 117 de țări.

Vedeți mai jos întreaga lista cu nivelul fericirii pentru toate cele 156 state din raport.

sagsag1sag3

Preluat de la: diez.md