1532270157781.jpg

A mai rămas o lună și câteva zile de vacanță, însă mulți nu au reușit să evadeze la mare sau munte. Mai mult, nici măcar nu au fost atinși de razele soarelui pentru un bronz de invidiat.

Astfel, echipa ZUGO va pregătit o listă cu 8 destinații care îți vor face vara mai frumoasă, iar pentru asta vei avea nevoie doar de buna dispoziție și persoanele care nu încetează să te iubească și susțină, anume prietenii tăi. Mai jos vei găsi câteva destinații fierbinți, care te vor scăpa de rutină și zgomotul orașului.

Porto, Portugalia

Oraşul din nordul Portugaliei ocupă prima poziţie în topul destinaţiilor din Europa pentru 2014, alcătuit de organizaţia de turism European Best Destinations.

Istoria, arhitectura, gastronomia, dar în special ospitalitatea locului sunt doar câteva din emblemele „Oraşului Invincibil” („Cidade Invicta”), denumire atribuită datorită curajului de care a dat dovadă, rezistând cu înverşunare asalturilor trupelor franceze conduse de Napoleon.

Bruges, Belgia

Clădiri medievale, mori de vânt, canale, poduri, podețe și-o atmosferă de relaxare pe care o întâlnești la fiecare pas -acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Bruges este un loc deosebit și pentru care trebuie să ai cel puțin o călătorie. Bruges este un oraș ce trebuie străbătut încet, dintr-un colț în altul, fără să ai ca țintă bifarea unor obiective turistice. Ele îți vor ieși cu siguranță în cale!

Berlin, Germania

Istoria acestui oraș se pierde în negura timpului. Fost Regat al Prusiei, Imperiu German, al Treilea Reich, a fost divizat ca apoi să-și găsescă puterea să renască. În mod sigur este un oraș cu multă încărcătură istorica și importanță mondială, chiar și în zilele noastre. Clădiri istorice traversate de râul Spree. Catedrale, palate, parcuri și păduri chiar în mijlocul orașului. Te vei afla în locul de unde conduceau regii prusaci.

Atena, Grecia

Atmosfera plăcută o poți găsi plimbându-te prin cartierele Plaka, Thissio și Monastiraki, cu clădiri frumoase, în stil neoclasic, străzi laterale înguste, mici restaurante și magazine, ici-colo și câte o ruină antică, reamintind, nostalgic, trecutul îndepărtat.

Pentru o priveliște panoramică spectaculoasă, poți urca la pas pe dealul Lycabettus, pornind din elegantul cartier Kolonaki, pe un drum în pantă ușoară (există și un funicular, dar pierzi plăcerea plimbării), iar de sus poți vedea orașul, cu magnificele sale vestigii, portul Pireu, Marea Mediterană.

 Reykjavik, Islanda

Reykjavik, cea mai nordică dintre capitalele lumii, a fost fondată în jurul anului 870. Oraşul, situat foarte aproape de cercul polar, este un loc de neratat. Dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi Harpa – sala de concerte care este proiectată pentru a semăna unui gheţar sau biserica Hallgrimskirkja care are forma unui râu de lavă. De acolo, treci pe lângă clădirea Parlamentului şi ajungi la Primărie, unde poţi vedea harta gigantică a Islandei. Poţi admira heleşteul Tjornin şi apoi ajunge în Laugavegur, principala arteră comercială din oraş.

Praga, Cehia

Între Podul Carol şi Piaţa Wenceslas se află Piaţa Vechiului Oraş, deosebit de aglomerată mai ales vara, scrie Touropia.com. Aici se regăsesc toate stilurile arhitecturale care au marcat istoria Cehiei. Putem vedea clădiri construite în stil roman, baroc, rococo, gotic şi renascentist. Chiar şi clădirea veche a Primăriei este o combinaţie între stilurile gotic şi renascentist. În zonă sunt numeroase terase, iar în centrul pieţii se află statuia lui Ian Hus, reformator şi martir al Bisericii.

Budapesta, Ungaria

Budapesta este un oraș ce abundă de obiective turistice și locuri frumoase care fac din capitala Ungariei o destinație de vacanță ideală. Datorită faptului că Budapesta oferă o multitudine de obiective turistice și istorice, orașul poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și din lume. Mulți consideră Budapesta și poate pe bună dreptate locul de naștere al lumii moderne. Pentru a vă organiza mai ușor vacanța în Budapesta iată o listă de obiective turistice în Budapesta.

Bangkok, Thailanda

Situat de-a lungul râului Chao Phraya, Bangkok este o capitală plină de culoare și arome din cele mai inedite. Este într-adevăr și foarte aglomerat, ca mai oricare locație din zona centrală a Thailandei, iar străzile au o culoare aparte. Aromele și mirosurile sunt inedite, e un adevărat festin al simțurilor odată ce intri in Bangkok. În plus, poți vedea și celebrele tuk-tuk, care te pot duce fără probleme dintr-o parte în alta a orașului, evitând aglomerația din trafic. Pentru temple, tot aici trebuie să ajungeți, în Bangkok se află foarte multe temple, pe care ar fi și păcat să nu le vizitați. 

Preluat de la: zugo.md