IMG_1700.jpg
Ești pasionat de odihna activă și crezi că ai încercat deja toate sporturile posibile din Moldova? Echipa de la Cunoaște-ți Țara și-a setat drept obiectiv principal să nu lase pe nimeni să se plictisească vara asta și vine cu o propunere nouă. Ultima noutate de la băieții și fetele care cutreieră Moldova în lung și-n lat este Stand-up Paddle-ul.

Stand-up Paddle-ul (SUP) este un sport vechi hawaian, care a devenit foarte popular cu câțiva ani în urmă. În traducere înseamnă „vâslit din picioare” și asta vorbește de la sine. Cu siguranță, ai urmărit nu doar o dată surfer-ii care înfruntă valurile de pe mări și oceane și te-ai gândit cât de fain ar fi să fii și tu acolo, pe o placă. Acum, ai această ocazie în Moldova. Cunoaște-ți Țara organizează evenimente în cadrul cărora poți lua o placă gonflabilă mare și extrem de stabilă și o vâslă și, timp de două ore, poți gusta dintr-o experiență unică.

Chiar dacă îți pare că pentru sporturile asociate cu plăci ai nevoie de valuri, cu stand-up paddle-ul lucrurile stau altfel. Acesta poate fi practicat pe orice lac, râu sau acumulare de apă. Totuși, plimbarea poate avea loc doar în condiții meteorologice favorabile, fără ploi sau vânt puternic.

Un sport pe care-l înveți în câteva minute

Stand-up puddle-ul este foarte ușor de învățat și nu necesită o pregătire fizică specială. Tot ce trebuie să faci este să-ți menții echilibrul. Acum serios, cu toții am încercat măcar o dată să ne menținem echilibrul într-un troleibuz fără a ne sprijini de o bară. Ei bine, cam asta ai de făcut și în stand up paddle, să-ți menții echilibrul, doar rezultatul oferă senzații mult mai tari într-un anturaj mult mai plăcut decât a unui troleibuz îmbulzit cu oameni.

Plimbarea cu SUP-ul durează două ore, timp în care vei parcurge 10 kilometri. Această experiență te va costa 400 de lei. Organizatorii îți vor pune la dispoziție: placa, vâslele, lesa, o vestă de salvare și un sac ermetic (pentru depozitarea lucrurilor personale). 

Cum te mai distrezi vara în Moldova

Dacă nu ești pasionat de sporturile de apă, deși asta ar fi ciudat, ținând cont de vremea de afară și de dorința generală de a ne răcori, Cunoaște-ți Țara mai are pentru tine zboruri cu avionul și deltaplanul – o experiență la înălțime pentru prețuri cât se poate de pământești, precum și renumitele drumeții. Cei mai curioși au descoperit deja vara asta drumețiile, dar aventura nu se încheie aici.

Toate aventurile disponibile (excursii, drumeții, zboruri) sunt postate la evenimente.

P.S. Pentru că echipa Cunoaște-ți Țara respectă normele legislative în contextul COVID-19, se vor realiza excursii (și alte experiențe) în grupuri nu mai mari de 10 persoane. 

Preluat de la: diez.md