1525761060121.jpg

„Academia de Jurnalism Participativ – Prima Lecție” a întrunit la data de șapte mai, în incinta Youth Association ASIST, peste 40 de participanți dornici să învețe de la cei cu o vastă experiență în spate.

Cu o adevărată sete de noi cunoștințe, tinerii au fost întâmpinați de cei ce o să-i învețe tot ceea ce înseamnă jurnalism participativ pentru ca, în final, ei să-și poată crea propria platformă media.

 „Voi o să aveți o bună parte din platforma la care ați lucrat. Ar fi super dacă colegii ar vedea produsul vostru. Astfel, o să faceți prezentări de 10-15 minute. Iar dacă produsul vostru este foarte interesant, o să stabiliți contact personalizat cu ceea ce înseamnă vlogger/blogger”, susține Mark Muzureanu, organizator.

Unul dintre mentorii proiectului „Citizen Journalism” a fost Valeriu Pașa, care le-a comunicat celor prezenți câtă este de importantă implicarea lor în societate.

„Mă bucur că acest proiect a reușit să atragă finanțare și promovare și foarte mulți potențiali participanți, chiar mai mulți decât s-au așteptat organizatorii”, a menționat Valeriu Pașa, analist politic.

Pentru că ununl dintre scopurile organizatorilor este de a dezvolta spiritul civic, gândirea critică și, desigur buna relaționare cu oamenii, mentorii lecției au purtat dialoguri și au oferit ocazia tinerilor să adreseze întrebări.

„Mi s-a părut interesant acest eveniment, din prisma faptului că aici învățăm și teorie și practică, iar până la sfârșitul lunii o să trebuiască să avem o platformă media. Cred că este foarte bine să plecăm la cursuri de instruire în domeniu pentru a fi mai competenți”, spune Diana Ciobanu, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM.

Menționăm că, conceptul de jurnalism participativ desemnează acea formă a  jurnalismului în care publicul joacă un rol activ în procesul colectării, al analizei și al diseminării informației.

 

Preluat de la: zugo.md