copii2.jpg
Dacă ați decis să-i amenajați micuțului vostru o cameră separată, cu siguranță, vă întrebați cum s-o decorați și ce mobilă să alegeți. Știm că fiecare părinte vrea, pentru copilul său, tot ce-i mai bun, mai frumos și mai comod.

Totuși trebuie, neapărat, să luați în considerare doleanțele și preferințele copilului, hobby-urile pe care le are, poveștile pentru copii pe care le preferă. Camera pentru micuți nu este ca oricare altă odaie din casă, or, funcțiile acesteia sunt extrem de diverse. Ea va avea rol de dormitor, cameră de zi, sală de joacă, birou personal. Trebuie sa găsiți loc potrivit tuturor lucrurilor din ea și să lăsați suficient spațiu pentru joc. Pe lângă aspectul estetic, mobila pentru copii trebuie să fie practică, iar dimensiunile să fie potrivite vârstei. Să nu uităm că în această odaie copilul va petrece cea mai mare parte din timpul lui, așa că alegerea mobilierului potrivit e o responsabilitate enormă. Cu siguranță, următoarele sfaturi vă vor fi de folos.

#1. Verificați calitatea

Primul lucru la care trebuie să atrageți atenția în alegerea mobilei pentru copii este calitatea. Caracteristicile mobilierului selectat vor influența, în mare măsură, asupra sănătății fizice a copilului și asupra stării lui emoționale. Interiorul și culorile sale formează o lume mică, care totuși are un impact foarte mare asupra caracterului copilului și formării personalității sale. Mare atenție la materialul din care este produs mobilierul. El trebuie sa fie natural, rezistent și sigur. De asta, cel mai potrivit ar fi să căutați posibilități de a vedea și verifica mobila înainte de a o cumpăra.

#2. Evaluați confortul

Înainte de a alege mobilierul pentru camera copilului, este necesar să stabiliți spațiul unde îl veți amplasa. Decideți în care parte a camerei doriți să aranjați mobila. Rețineți că această odaie nu ar trebui să fie aglomerată, deoarece excesul de mobilier va stingheri activitatea copilul. Micuțul trebuie să aiba acces ușor la jucării, haine sau cărți.

copii1

#3. Urmăriți funcționalitatea mobilierului

Mobila din camera copilului ar trebui să îndeplinească mai multe sarcini simultan. Acest lucru va rezolva o mulțime de probleme. De exemplu, patul poate ascunde sertare pentru depozitarea hainelor, jucăriilor sau altor lucruri.

#4. Respectați dimensiunile potrivite vârstei

Vă recomandăm să acordați o atenție deosebită parametrilor caracteristici vârstei copilului, la alegerea mobilierului. Există o gamă diversă de mobilier modern, care vă oferă opțiuni variate pentru copiii de la trei ani, până la adolescență. Nu trebuie să cumpărați mobila cu gândul că va mai crește. Până atunci mai e mult, iar, între timp, copilul s-ar putea răni dacă dulapurile, de exemplu, nu sunt potrivite vârstei sale. Atunci când mergeți prin magazine să alegeți mobila, luați-l și pe cel mic cu voi. Astfel veți verifica pe loc dacă micuțul ajunge cu ușurință la sertare sau poate deschide fără dificultate dulapurile.

copii3

#5. Apreciați design-ul

O atenție deosebită trebuie să acordați designului mobilei pe care o alegeți pentru camera copilului. Mobila nu trebuie să aibă colțuri ascuțite sau materiale fragile, cum ar fi plasticul și sticla. Încercați să implicați și copilul în alegerea cumpărăturii. Desigur, un copilaș de trei ani n-o să se poată pronunța asupra modelului pe care să-l luați, dar va fi capabil să spună că vrea dulăpior „cu peștișori“, „ursuleți“, sau alte animăluțe.

Preluat de la: Diez.md