havuz1.jpg
Mai mulți cititori #diez călătorind prin Moldova în această vară ne-au scris despre faptul că în orașul Ștefan Vodă au loc schimbări spre bine, de asta am decis să vedem cu ce se laudă pagina primăriei pe rețelele de socializare.


Fotografii din Ștefan Vodă de la cititorii #diez

Cu ce se laudă primăria?

Stații de așteptare

„Oraşul Ştefan Vodă îşi continuă calea spre modernizare prin schimbările produse în aspectul exterior şi estetic al oraşului. Pe lângă dezvoltările şi reconstrucţiile de trotuare şi alte activităţi de renovare şi amenajare, un punct forte pentru toţi locuitorii oraşului, ţine de schimbarea staţiilor de aşteptare a transportului public.
De altfel, puteţi observa staţiile moderne amenajate deja, care au modificat substanţial aspectul vizual al oraşului Ştefan Vodă” scria la 28 mai pagina de Facebook a primăriei.

Colectarea selectivă a deșeurilor

<!–

–> <!–

–>

„În Ştefan Vodă, gunoiul va fi colectat selectiv!
Primăria oraşului în comun cu Consiliul local a decis să piloteze din bugetul local trei platforme în vederea testării colectării selective a deşeurilor. În perspectivă intenţionăm să amenajăm astfel de platforme în tot oraşul în cazul în care acest proiect-pilot va avea succes” a scris la 28 iulie 2021, pagina Primăriei.
„Încă un pas realizat spre dezvoltarea infrastructurii oraşului Ştefan Vodă şi a regiunii de Sud a ţării.
În cadrul şedinţei Consiliului Regional de Dezvoltare Sud din 7 mai, a fost APROBAT şi INCLUS în Programul Operaţional Regional Sud, proiectul de MODERNIZARE a staţiei de EPURARE şi EXTINDERE a sistemului de CANALIZARE în sectorul individual
Proiectul prevede majorarea capacității stației de epurare de la 500m3/24h la 1250m3/24h, și extinderea rețelei de canalizare cu 21 km. În perspectivă se preconizează de a extinde serviciile de canalizare a ÎM DP „Apă Canal Ștefan Vodă” și în satele din proximă vecinătate, fapt care ne va permite regionalizarea serviciilor de aprovizionare cu apă și sanitație” scria la 7 mai, pagina primăriei.

Iluminat stradal

„Stimaţi cetăţeni, Vă comunicăm despre prelungirea implementării priorităţilor primăriei or. Ştefan Vodă, şi anume despre faptul că în oraş se petrec lucrări de extindere a iluminatului stradal ceea ce va contribui la reducerea numărului de accidente pe timp de noapte,
reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor şi îmbunătăţirea climatului social” scria la 8 aprilie, pagina primăriei.

Havuz

„Lucrările de reconstrucţie a havuzului din preajma primăriei or. Ştefan Vodă se află pe ultima sută de metri. Au fost instalaţi deja pilonii pentru iluminatul nocturn al havuzului şi mobilierul” scrie pagina primăriei la 14 octombrie 2020.

În orașul Ștefan Vodă va fi construită una dintre cele mai moderne fabrici de procesare a legumelor din Europa de Est

„Dezvoltarea economică locală și crearea de noi locuri de muncă – este prioritatea numărul 1 a Primăria Ștefan Vodă și a primarului Cociu Vladislav. Pe parcursul ultimilor ani, au fost depuse eforturi susținute pentru soluționarea tuturor aspectelor administrative și inginerești pentru funcționarea noii Zone Industriale a orașului în contextul creării sub-zonei Ștefan Vodă a Zonei Economice Libere Bălți. În rezultatul eforturilor depuse, s-a reușit negocierea și atragerea primului investitor, reprezentat de o companie din Elveția „Schoeni Food”, care s-a angajat să construiască pe teritoriul sub-ZEL a uneia dintre cele mai moderne fabrici de procesare a legumelor din Europa de Est, producția căreia va fi orientată spre export în Uniunea Europeană și piețele din Est.
În cadrul primei etape, în cadrul fabricii de procesare din or. Ștefan Vodă, investitorul elvețian va investi peste 1,5 mln euro și va crea peste 30 de locuri noi de muncă (cu salariu mediu de peste 12 mii lei), urmând gradual să-și extindă activitatea.
La moment administrația sub-ZEL, susținută de Primăria or. Ștefan Vodă, continuă negocierile cu încă câțiva potențiali investitori în vederea localizării în orașul nostru a unor fabrici și uzine moderne, orientate spre export.
Primăria or. Ștefan Vodă mulțumește Programul Comunitatea Mea finanțat de USAID Moldova și implementat de IREX in Moldova pentru asistența acordată pe parcursul ultimului an în vederea promovării investiționale a orașului și atragerii de noi investitori” scrie la 30 iulie 2021, pagina primăriei.

Piață regională din Ștefan Vodă

„Stimați cetățeni ai or. Ștefan Vodă, Vă informăm că proiectul privind crearea pieței regionale a fost susținut de către consilierii locali. Ne exprimăm recunoștința consilierilor locali pentru aprobare și cetățenilor pentru activismul civic și receptivitatea de care ați dat dovadă!

Imediat vom purcede la pregătirea tuturor actelor necesare pentru a aplica la apelul de proiect lansat de USAID” scria la 29 iulie 2021, pagina Primăriei.

Preluat de la: diez.md