Spritele durează doar câteva milisecunde și din cauza faptului că se formează la o distanță atât de mare și durează doar atât de puțin, sunt foarte greu de fotografiat.
Stephen Hummel însă, astronom la Observatorul McDonald din Texas, a surprins o imagine spectaculoasă cu „fulgere Sprite”, transmite el pe Twitter.
Massive Jellyfish sprite up close from Kansas storms last night . 06/21/20 0415UTC. Every year for last 3 years I have managed good sprites on Fathers day. Good tradition 🙂 #okwx #kswx @stormhour @ASIM_Payload @NASA pic.twitter.com/4xFaqsaHld
— Paul M Smith (@PaulMSmithPhoto) June 21, 2020
„Fulgerele sprite apar de obicei ca fiind structuri foarte sumbre, slabe și cenușii. Trebuie să le cauți pentru a le observa și, de cele mai multe ori, nu sunt sigur că am văzut unul până când nu verific imaginea camerei pentru a confirma”, a declarat Hummel pentru Business Insider.

businessinsider.com

Paul M Smith, twitter
De asemenea, unele fulgere, precum cele fotografiate de Hummel, au formă de meduză. Altele sunt doar coloane verticale de lumină roșie. „Cu cât furtuna este mai puternică, cu atât este mai probabil să se producă un sprit”, a spus Hummel, transmite Digi24.
„Fulgerele sprite” pot fi observate din spațiu. Astronauții le privesc uneori din Stația Spațială Internațională.

nasa.gov
Preluat de la: diez.md