colaj-3.jpg
Există multe locuri în Republica Moldova, unde turiștii pot explora natura pitorească, însă doar satul Bozieni, din raionul Hâncești, este unicul din țară, unde curioșii pot bea apă din cele mai neobișnuite fântâni. 

image (1)

Ideea de a transforma fântânile în forma unor ulcioare vine din partea primarului localității, Vasile Popescu. Primarul spune că a vrut să facă ceva frumos pentru localitate. „Am vrut să punem accent pe valoarea culturală a țării noastre, întrucât ulciorul este un element care a stat la baza formării civilizației spațiului românesc.

image (2)
Sătenii din Bozieni sunt mulțumiți de cum arată fântânile acum. Pentru construcția fântânilor a fost solicitată o echipă de profesioniști, dar și localnicii au pus o mână de ajutor.

image (3)

Însă nu doar aspectul îi bucură pe localnici:„Poluarea fântânilor avea un risc mare, deoarece erau toate descoperite și vechi. Așadar, pentru a ne proteja, am decis ideea formei de ulcior. Oamenii sunt mulțumiți, iar asta este primordial”, spune primarul satului.

image (4)
Și turiștii, care acum sunt mai mulți la număr, mereu se arată curioși de unde au apărut fântânile și fac fotografii.

image (5)

Proiectul de renovare a fântânilor din Bozieni a fost realizat de compania „Întreprinzător individual NASTAS OXANA”, înființată în anul 2018, iar bugetul alocat pentru lucrări a fost în jur de 63.000 lei.

image (6)

Irina Lanciu, reporteră stagiară

Preluat de la: diez.md