hil.jpg

În fiecare an în Republica Moldova apar mai multe obiective turistice noi. Fie că vorbim despre pensiuni, crame, muzee, galerii de artă și complexe agroturistice, fie despre parcuri și monumente de valoare națională, toate merită a fi vizitate și admirate. Astfel, având în vedere că în luna septembrie marcăm Ziua mondială a turismului, vă prezentăm șapte locații care s-au deschis de la începutul lui 2024 și care așteaptă să fie explorate.

Complexul de hipism și agroturism Kazak Club dispune de două restaurante, un hotel, o sală de conferințe dotată cu ecran și proiector, un conac și un hipodrom cu opt cai de rasă.

Vizitatorii pensiunii au posibilitatea de a se plimba pe cai sau chiar să ia lecții de hipism. Totodată, aceștia pot face și alte activități, precum: plimbări cu trăsura, ciclism, drumeții, pescuit și plimbări cu caiacul pe iazul din apropiere.

Adresă: str. Miron Costin, nr. 27a, s. Grătiești, mun. Chișinău
Numere de telefon:
# hotel: +37379980047;
# restaurant: +37379980030;
# club de echitație: +37379980031.
Social mediaFacebook

Complexul agroturistic Hill&Valley este amplasat pe deal, departe de gălăgia urbană, fiind o locație potrivită pentru mai multe tipuri de evenimente: de la nunți și până la concerte.

De asemenea, complexul poate fi vizitat fără ocazii speciale. Doritorii/doritoarele de a explora țara și de a se relaxa în liniște la fel o pot face, mai ales că acesta dispune și de mai multe locații perfecte pentru sesiuni foto.

Locație: traseul Peresecina – Donici, r. Orhei
Număr de telefon: +37376709000
Social mediaFacebook
Site web: hv.md

Cel mai mare butoi din Moldova are 11 metri în înălțime, opt metri în lățime și 250 000 de litri ca volum. În interiorul polobocului și-a găsit locul Complexul Muzeistic al satului. Acesta include o sală de expoziții și de degustare a vinurilor/diferitelor produse locale.

Pe teritoriu a fost amenajată o scenă pentru desfășurarea diferitelor activități culturale și artistice. Totodată, a fost construit un atelier de confecționare a poloboacelor, unde meșterii populari din regiune vor putea organiza masterclassuri pentru localnici și turiști.

Locație: s. Scoreni, r. Strășeni
Detalii, aici.

Pensiunea „Căsuța în Pădure” este amplasată în preajma rezervației Plaiul Fagului și oferă căsuțe pentru cazare, foișoare, ciubăr, saună pe lemne, dar și un mic muzeu în aer liber.

Pe teritoriu este amenajat un teren de joacă pentru copii, iar printre activitățile care pot fi făcute în zonă se regăsesc drumeția și ciclismul.

Locație: s. Rădenii Vechi, r. Ungheni
Număr de telefon: +37379216189
Social mediaFacebook

Muzeul „La Prispa lui Vasile” este, de fapt, o casă bătrânească în stilul anilor ’20-’60.

În anul 2024, locuința a fost transformată într-un spațiu de vizitare și recreere pentru toată lumea, păstrând și promovând tradițiile locale.

Adresă: str. Crizantemelor, s. Florițoaia Veche, r. Ungheni
Număr de telefon: +37368127270
Social mediaFacebook

Centrul de Experiențe Turistice „Poarta Neamului” este situat foarte aproape de un lac pitoresc din localitate, Rezervația Peisagistică Temeleuți, Rezervația Plaiul Fagului, Dealul Bălănești (2,3 km distanță), precum și de traseele de drumeții și ciclism Sipoteni.

Vizitatorii pot savura mâncăruri tradiționale, se pot relaxa în zone de camping, pot beneficia de cursuri de gătit și cumpăra suveniruri din magazinul de pe teritoriu.

Adresă: str. Ștefan cel Mare, s. Temeleuți, r. Călărași
Număr de telefon: +37369162296
Social mediaFacebook

GlassWare Art Studio reprezintă un pavilion special pentru masterclassuri și o vitrină modernă. Locația găzduiește o serie lucrări de artă confecționate din sticlă de Murano, renumită pentru eleganța și frumusețea sa.

Vizitatorii studioului au ocazia nu doar să admire obiectele unice, dar și să achiziționeze vreo decorațiune sau bijuterie.

Adresă: str. Miorița, nr. 12, or. Cricova, mun. Chișinău
Număr de telefon: +37369707778
Social mediaFacebook

În cazul în care cunoașteți și alte locații turistice deschise în ultima perioadă, lăsați-ne un comentariu. Noi vom avea grijă să actualizăm articolul.

Preluat de la: diez.md