alba-iulia-harta-romaniei-cartea-recordurilor-620x465.jpg
Mii de persoane, în special elevi şi liceeni veniţi din toată ţara, au stabilit sâmbătă la Alba Iulia un nou record mondial – cea mai mare hartă a unei ţări formate din oameni, în interiorul căreia a fost evidenţiat, suplimentar, şi numărul 100, având în vedere că în acest an se împlineşte un secol de la Marea Unire din 1918.

Mai exact, un număr de 4.807 persoane, coordonate de sute de voluntari, au format în spaţiul din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina harta României, evidenţiată cu ajutorul pelerinelor negre, numărul 100 fiind scos în relief prin intermediul pelerinelor albe purtate de participanţi, scrie agerpres.ro.

La final, participanţii s-au folosit de şepcuţele primite pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României.

Denumirea oficială a recordului este „Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”). Vechiul record a aparţinut Myanmarului, care, în 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni ce au format harta ţării lor.

Recordul, validat de o delegaţie a Guinness World Records, a mobilizat mii de copii, tineri şi adulţi din 70 de localităţi din Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalului „Bucurie în mişcare”.

alba-iulia-harta-romaniei-cartea-recordurilor-620x465

Preluat de la: diez.md