FotoJet-2021-07-09T131220.594.jpg
Ion Ștefaniță, director general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, a povestit despre o idee de proiect care presupune restaurarea satelor Moldovei, prin acesta propunându-și să valorifice patrimoniul cultural-istoric-arhitectural din zonele rurale. Mai jos, puteți vedea mai multe detalii despre acest concept.

„Este un concept-propunere care poate fi modificat în spiritul rural. Totodată, este un proiect pe care doresc să-l realizez în perspectivă, fiind cea de a doua etapă a proiectului «Muzeul Țăranului din Molovata Nouă» [proiect deja demarat în ianuarie 2020]”, susține Ion Ștefaniță, director general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

„Să coborâm de pe baricade, suflecăm mânecile și pornim claca națională – Renaștem satele Moldovei împreună”

De asemenea, Ștefaniță remarcă faptul că pentru realizarea acestei etape, proiectul are nevoie de susținere financiară, menționând că dânsul este deschis spre comunicare și colaborare cu toți cei care țin să investească în renașterea și restaurarea zonelor rurale din Republica Moldova.

„Proiectul se adresează și potențialilor parteneri – agenți economici, misiuni diplomatice, parteneri de dezvoltare – care sunt gata să contribuie la dezvoltarea durabilă a satului Molovata Nouă valorificând patrimoniul cultural-istoric-arhitectural din zona veche a satului. Astfel, putem crea un frumos exemplu pentru restul satelor Moldovei. Să coborâm de pe baricade, suflecăm mânecile și pornim claca națională – Renaștem satele Moldovei împreună”, conchide Ion Ștefaniță.

<!–

–> <!–

–>

În imaginile de mai jos, puteți vedea cum ar arăta acest concept în perspectivă.

Preluat de la: diez.md