IMG_5951.jpg
Novak Winery este o vinărie mică, desprinsă dintr-o afacere mai mare (Tartcomvin din regiunea găgăuză), pusă în mișcare de fiul proprietarilor, Andrei Novak. Viticultor și vinificator foarte pasionat, Andrei s-a ambiționat să producă vinuri puține, dar bune. A ieșit la rampă cu un Alb de Onițcani, care a devenit hit în scurt timp (aur la Mundus Vini), iar acum vine cu o altă noutate foarte bună din zona vinurilor roșii: Pinot Noir 2017, scrie finewine.md.

Sticla de Pinot Noir te cucerește încă de la etichetă. Cine ar fi zis că se poate de scris cu negru pe negru pe un Pinot Noir? Designerii s-au străduit și le-au reușit.

finewine.md

Dincolo de aspectul  vizual, contează conținutul. Pinot Noir este un soi dificil de produs în Republica Moldova, chiar dacă este destul de răspândit. Dacă găsești un exemplar deosebit la 5 mostre, e bine.

finewine.md

Extrem de importantă forma paharului din care este servit. Dacă aveți fericirea să dispuneți de in Riedel PN, aveți garantată o satisfacție de zile mari.

Vinul de la Novak este un bun exemplar de tipicitate, de la culoare, până la arome și gust. Roșu transparent, prin care poți citi, buchet frumos de fructe roșii, o ușoară atingere de lemn și un post gust de poveste (susținut și de cele 14.5% alcool).

finewine.md

Secretele succesului sunt următoarele: struguri de Pinot Noir din sudul țării, de pe vii cu o vechime de 40-50 de ani, fermentat la temperatură controlată, jumătate de an de barrique (combinație de stejar francez de la Seguin Moreau și Transilvania Bois) și ediție limitată de 3 000 de sticle.

finewine.md

Preluat de la: diez.md