voices.jpg
Proiectul Voices a încheiat a 3-a ediție pe 15 august, unde au avut loc ultimele audiții pentru copiii din Chișinău, dar și pentru cei care nu au reușit să se înscrie pentru alte raioane.

Proiectul de incluziune socială prin muzică „Moldovan National Youth Orchestra” a încheiat proba de concurs. Echipa proiectului Voices a parcurs peste 6000 de kilometri în căutare de copii pasionați de muzică, din care vor fi aleși în jur de 100, care vor deveni parte a familiei Voices.

Echipa ne-a povestit că „ultima zi a venit cu un număr record de participanți – 75 de copii și adolescenți. În total, anul acesta la casting s-au înscris circa 400 de copiii din toate cele 32 de raioane ale țării, inclusiv UTA Găgăuzia.”

Copiii din toată țara pasionați de muzică au fost încurajați să participe la selecția concursului național Voices, care a luat în data de 30 iulie și a durat până în data de 15 august.

În acest sens, Mihaela, o adolescentă din Bălți care a participat la Voices 2020 spune că muzica este lângă ea mereu, cântă din clasa 4-a, iar pe lângă vocal mai face și pian. Lucruri care au determinat-o să vină la concursul Voices 2020, ca să-și încerce nu doar norocul, ci să-și etaleze și competențele muzicale pe care le are.

O altă participantă la concurs, Mihaela, locuitoare a satului Pitușca, din raionul Călărași, a mărturisit echipei Voices după concurs că: „Vreau să am cât mai mulți fani și să fiu recunoscută în țara noastră.”

Mihaela de asemenea spune că posedă instrumente muzicale, și se referă la fluier și saxofon. Iar despre pasiunea pentru muzică povestește că nu știe când a apărut, pentru că pur și simplu s-a născut cu ea.

 

Preluat de la: diez.md