1528741085377.jpg

Festivalul „Sun dă-i fest” a găzduit și anul acesta antreprenori și meșteri care și-au prezentat produsele eco și lucrările realizate fără energie electrică. Parcul „Ștefan cel Mare și Sfânt” a creat o atmosferă plăcută pentru toți vizitatorii cu muzică bună și mult soare.

Evenimentul, având drept scop promovarea tehnologiilor de energie regenerabilă și ideea de a folosi rațional resursele energetice pe care le avem, a adunat mai mulți oameni care au o mică afacere prin care demonstrează că acest lucru este posibil.

Cei ce și-au expus lucrările, au spus că au venit cu scopul de a demonstra oamenilor că produsele eco pot fi la fel de atractive, iar pe lângă asta și benefice.

Alexandrina și-a prezentat noua gamă de detergenți și produse cosmetologice care sunt pur ecologice și care, spune ea, nu dăunează sănătății.

„Vrem ca oamenii să cunoască produsele noastre, care sunt eco. Sunt cremuțe pentru față, sunt și produse de vase. Sunt doi ani de când am început această afacere. Este destul de greu, dar sperăm să creștem și mai mult și acestea să fie în cât mai multe magazine de la noi”, a susținut ea.

Cu o gamă largă de parfumerie pentru vizitatorii evenimentului a venit Anatol. Acesta este pentru prima dată la festival și spune că recomandă cu încredere aceste produse, care, de altfel sunt utilizate și pentru casă, având arome diverse și plăcute.

„Am venit să facem cunoștință oamenilor cu un produs nou în Moldova. În general, toată colecția de parfumerie, sunt pe bază de elemente naturale și nu produc alergie. Sunt unele pe bază de uleiuri, vitamina E. Avem parfumuri pentru corp, cremuri ce dau pielii o deosebită finețe. Totodată, sunt și produse ultilizate în casă cu arome deosebite, de exemplu miros de cafea, care vin să ridice dispoziția celor prezenți”, a menționat Anatol.

Expozițiile au fost nu doar din cosmetologie, aici s-au prezentat și diverse obiecte meșteșugărite manual și care merită foartă multă atenție și muncă.

Antonina este și ea una dintre cei ce-și dedică timpul liber și mult suflet în jucării croșetate manual, sau hăinuțe pentru micuți.

„Din copilărie iubesc să fac așa lucrări. Este o hrană pentru suflet. Vreau și oamenii de aici să le vadă, poate chiar să le procure și să se bucure de ele. Mă bucur că mulți s-au apropiat pentru a se interesa de creațiile mele”, a declarat aceasta pentru ZUGO.

Aliona, împreună cu sora sa se ocupă de ani buni cu meșteșugăritul. Acestea fac jucării sau alte lucrări manuale și este o plăcere să le prezinte și celor de aici creațiile lor.

„Toată familia ne ocupăm cu astfel de lucrări. Realizăm jucării, căciulițe sau chiar încălțăminte. Suntem o familie de mâini dibace, chiar de mici copii. O astfel de lucrare, dacă e complexă, putem să o facem și în 3-4 zile, sau chiar lună”, au spus acestea.

Veselă și mândră de colecția sa, se arată și Zina. Ea este pentru al doilea an la „Sun dă-i fest” și se bucură că are ocazia să facă cunoscută mica ei afacere nu doar pe rețelele de socializare, dar și în cadrul unor astfel de evenimente care-i permite să se manifeste.

„Eu fac săpunuri naturale cu ulei de măsline, migdale, orez sau struguri, parfumate și colorate în mod natural, cu diferite pudre, bile pentru baie, și diverse cosmetologii pentru corp. Vin mereu în fața consumatorului ca să demonstrez că, într-adevăr produsele naturale sunt benefice și merită utilizate”, ne zice ea.

Festivalul „Sun dă-i fest” nu a vrut să fie unul plictisitor, așă că organizatorii au avut grijă ca cei prezenți să aibă parte de muzică bună, oferită de mai multe trupe, activități pentru cei micuți, cât și pentru cei măricei.

Evenimentul se află la cea de-a VI-a ediția și vine mereu să inspire fiecare om și să i se prezinte tehnologiie de energie regenerabilă și ideea de a folosi rațional resursele energetice. Astfel, anul acesta, organizatorii nu au uitat să vină cu mesaje inspirate pentru a motiva și mai mult trecătorul.

 

Preluat de la: zugo.md