halima.jpg
Numărul anual dedicat costumelor de baie al publicaţiei Sports Illustrated va prezenta în premieră pe coperta sa un model musulman îmbrăcat în burkini şi purtând pe cap hijab.

Pe coperta de anul acesta a Sports Illustrated, care se va găsi la chioşcurile de ziare din 8 mai, va apărea fotomodela americano-somaleză Halima Aden. Imaginile au fost realizate în Kenya, unde se află tabăra de refugiaţi unde tânăra s-a născut şi a crescut până la vârsta de şapte ani, potrivit The Guardian.

„Fiind crescută în SUA, nu m-am simţit reprezentată, pentru că niciodată nu am văzut în reviste o fată purtând hijab”, a declarat Aden într-o înregistrare video publicată pe contul de pe reţeaua de micro-blogging Twitter al Sports Illustrated.

Burkini este un costum de baie care acoperă complet corpul, purtat de obicei de femei musulmane.

Halima, în vârstă de 21 de ani, a apărut pe prima pagină a publicaţiilor americane la 19 ani, fiind prima femeie care a purtat hijab la concursul de frumuseţe Miss Minnesota SUA 2016, unde a ajuns până în semifinale.

Modelul a mai apărut pe coperta ediţiei britanice a revistei Vogue, în 2018, şi a participat la defilări în cadrul Săptămânii modei de la New York.

Preluat de la: diez.md