1527875659321.jpeg

Peste 150 de întreprinderi din ţara noastră au participat ieri la evenimentul autohton – „Gala Bussinesului Moldovenesc”. Evenimentul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova(CCI) în parteneriat cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală(AGEPI) au avut drept scop premierea companiilor ce aduc un plus la dezvoltarea calităţii economiei ţării.

În acest an, evenimentul a întrunit peste 350 de persoane, printre care: oficialităţi, membri ai guvernului, reprezentanţi ai administraţiei locale, ambasadori şi instituţii sau companii autohtone. În cadrul ceremoniei de inaugurare, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea a menționat că evenimentul din acest an are o însemnitate deosebită.

„Prezentarea învingătorilor în catalogul oficial al evenimentului și distincțiile ce urmează a fi înmânate, sunt doar o mica dovadă a meritului celor ce activează zilnic în cadrul acestor întreprinderi, a muncii pe care o depun în scopul îndeplinirii cerințelor consumatorului”, a declarat acesta.

În cadrul evenimentului, cei prezenţi au concurat la 13 nominalizări, una dintre care este „Contribuţia importantă la dezvoltare durabilă”, menită să premieze companiile ce lansează produse şi servicii, prin care ar reduce consumul de energie şi apă sau care gestioneză durabil deşeurile. La dinstincţia „Marca comercială a anului” a fost oferit şi premiul mare – „Mercuriul de Aur”, unul dintre câştigători este şi compania „Carlean”.

„Acest titlu înseamnă foarte mult pentru noi, pentru că timp de 13 ani am produs cele mai naturale produse din carne, nu doar inofensive, ci și utile, benefice sănătății. Suntem fericiți, pentru că nu este prima dată când primim această mențiune”,  a susținut fondatorul companiei, Aureliu Leancă.

Printre cei prezenţi a fost şi directoarea Fabricii de confecţie „Ionel”, Tamara Luchian, fiind şi ea nominalizată la „Marca Comercială a anului”.

„Este o valoare pentru colectiv, este munca și totalizarea la cee ace am efectuat în activitatea noastră în 2017. Se datorează aportului fiecărui angajat al fabricii. Acest trofeu va îndemna, în continuare colectivul de a face lucruri frumoase. Ne mândrim că muncim la noi acasă”, a spus Tamara Luchian.

Premiant al „Mercurului de Aur” este şi operatorul de telecomunicație „Star Net”. Fondatorul Alexandru Machedon spune că este mândru de decizia care a făcut-o acum mulţi ani. El spune că a ales să se dezvolte şi să creeze aici, în ţara lui şi nu peste hotarele ei. Acesta îndeamnă toţi tinerii care au o idee să o implimenteze.

„Compania noastră, pe parcursul a șapte ani a obținut același titlu și astăzi avem cea mai mare distincție –  „Marca consacrată”. Suntem deținător al acestui premiu pentru că echipa noastră face un lucru bun, este motivate și își iubește clienții”, a menționat Alexandru Machedon.

La ediția curentă a competiției au participat 110 mărci comerciale naționale, care au concurat la 13 nominalizări:

„Debutul anului”, „Aprecierea consumatorului”, „Export”, „Import”, „Marcă Locală”, „Marcă Consacrată”, „Rebranding”, „Responsabilă Social”, „Liderul Anului”, „Femeia în afaceri”, „IMM-ul Favorit al Anului”, „Reputație și încredere”, „Contribuție importantă la dezvoltarea durabilă”.

Menționăm că în cadrul evenimentului au fost decernate premii și celor 17 raioane: Consiliul Raional Anenii Noi, Cahul, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni și altele, pentru că au participat în perioada 31 ianuarie – 4 februarie curent, la cea de-a XVII-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova 2018”.

 

Preluat de la: zugo.md