gheocollage.jpg
Dumitru Gheorghița este tânărul care și-a descoperit marea sa pasiune din întâmplare. Atât de tare l-a cucerit acest hobby, încât a abandonat postul de lucru și a devenit fidel pasiunii sale pentru care acum lucrează

Un simplu cadou poate da naștere unei noi pasiuni

gheo7

Un portofel handmade a făcut o schimbare radicală în viața lui Dumitru acum 2 ani. Anume după ce l-a primit în dar, fiind atât de impresionat și mulțumit, a început să se documenteze despre cum decurge procesul de confecționare a articolelor din piele handmade pe canalul YouTube.

Astfel, a făcut prima încercare, confecționând articole mici ca centuri, curele de ceas, fără anumite instrumente de lucru necesare. Ceea ce e mai interesant este că acest nou hobby creștea pe zi ce trecea. Dumitru se întorcea de la lucru și imediat începea să confecționeze ceva – era cea mai plăcută odihnă după o zi de muncă.

gheo1

Cu această îndeletnicire nu au întârziat să apară și primele aprecieri și comenzi, motiv pentru care Dumitru a făcut rost de primele instrumente și de pielea necesară de la un depozit de piele din Chișinău. În scurt timp, această pasiune l-a cucerit cu desăvârșire, încât a lăsat serviciul și s-a dedicat totalmente confecționării handmade.

Timpul și etapele de executare a unui articol handmade din piele

gheo2

Un articol handmade poate fi executat în câteva ore sau în 2-3 zile. Pielea e de bovină de calitate superioară. De ceva timp, Dumitru confecționează și gentuțe pentru femei din piele de crocodil.

De obicei, lucrul începe cu primele schițe pe foi cu măsurile necesare, după care se trece la vopsirea și nivelarea pielii.

gheo6

Cum reacționează cetățenii noștri la articolele handmade din piele

gheo4

Majoritatea chiar sunt surprinși de calitatea pe care o văd la articolele handmade confecționate de Dumitru Gheorghița, acestea fiind cusute manual, cu multă grijă, fără să se apeleze la mașina de cusut. Lucrul este executat cu extremă atenție și cu multă dedicare, pentru că Dumitru chiar iubește ceea ce face și aceasta se observă în lucrările sale confecționate cu meticulozitate.

gheo5

Text de Tatiana Besliu

Preluat de la: Diez.md