1534872557243.jpg

Peste 100 de copii din diaspora au revenit acasă pentru a fi participanți la cea de-a VI-a ediție a Programului Guvernamental „DOR”. Micuții, veniți din 18 țări, au purtat mai multe discuții interactive cu premierul Pavel Filip, despre copilărie, tradițiile și viitorul țării noaste.

La evenimentul de lansare a programului, prim-ministrul a mulțumit copiilor pentru că nu uită de Republica Moldova, dar și părinților acestora pentru educația oferită în spiritul dragostei de țară. Acesta i-a încurajat să nu renunțe niciodată la visurile lor.

„Să faceți în permanență doar ceea ce vă place – doar așa puteți deveni studenți buni, profesioniști buni, părinți și ulterior bunei foarte buni”, i-a îndemnat premierul.

În context, acesta le-a povestit tinerilor că profesia de inginer, aleasă încă din adolescență, i-a adus mereu satisfacție profesională și l-a învățat să privească lucrurile ca un mecanism complex.

„Am încercat să aplic și în politică principiile inginerești. Este adevărat că, mai mulți ani de zile, Republica Moldova a fost ca un vapor care naufragia, iar fiind inginer am încercat să identificăm cauzele. Și am reușit, cel puțin acest vapor stă acum pe linia de plutire.

Îmi doresc să pornim și motoarele acestui vapor, ceea ce ar însemna ca împreună să construim o Moldovă din care oamenii nu vor dori să plece, o țară, în care oamenii vor reveni cu drag înapoi”, a susținut Pavel Filip.

De asemenea, participanții „DOR”, cu vârste cuprinse între 12-17 ani, au adresat prim-ministrului numeroase întrebări: unde a copilărit, care sunt cele mai îndrăgite tradiții moldovenești, sportul pe care îl practică, ce greutăți întâlnește în profesia sa, dar și despre dorințele sale.

În cadrul răspunsurilor, premierul a menționat că își dorește cel mai mult să vadă realizate toate proiectele lansate de Executiv.

„Sunt proiecte importante care țin de reforme fundamentale în acest stat. Cel mai mult îmi doresc ca ele să fie puse în aplicare, astfel încât să ajungem la timpul când oamenii vor înțelege, vor aprecia efectele pozitive ale acestor reforme”, a mai adăugat acesta.

Menționăm că Tabăra DOR – Diasporă. Origini. Reveniri este organizată în fiecare an, având scopul de a consolida legăturile culturale ale copiilor din diasporă cu țara de origine – Republica Moldova.

Foto: gov.md

Preluat de la: zugo.md