PTQ0MCZoYXNoPTU1OTQ0MDFiYmFmY2Q4YTkwZWY0MTQxN2I5NTg2YmE5.thumb_.jpg
Autori celebri, dramaturgi, oameni de știință sau artiști au creat unele dintre cele mai bune opere ale lor în timp ce lucrau de acasă. De la Albert Einstein, la Charles Dickens sau Mark Twain, personalități marcante ale istoriei și-au găsit inspirația în propria locuință.


Mark Twain

Mark Twain a început să scrie „Aventurile lui Tom Sawyer” în conacul său din Elmira, New York. „Aventurile lui Tom Sawyer” este considerat unul dintre marile romane americane și urmărește povestea unui băiat care crește într-un orășel de pe râul Mississippi, scrie Digi 24.

Three Lions/Getty Images)

Albert Einstein

Albert Einstein și-a cumpărat o casă în Princeton, New Jersey, în 1936 și a trăit și a lucrat acolo până la moartea sa, în 1955.  Ronald Clark, autorul biografiei sale, a scris că „în biroul din Mercer Street, Einstein a fost în habitatul său natural. Aici a putut să realizeze cele mai bune lucrări”. Până în 1933, Einstein a trăit însă într-un apartament în Berlin.

Gettyimages

Charles Dickens

Charles Dickens a scris romanele clasice „Oliver Twist” sau „Marile speranțe” la biroul din casa sa din Londra.

Gettyimages

Martin Luther King, Jr.

Activistul pentru drepturile civile, Martin Luther King, Jr. a lucrat în biroul său din Montgomery, Alabama. În 1956, în același an în care a fost făcută această fotografie cu Martin Luther King, Jr. care lucra la biroul său, a avut loc o tentativă de asasinat asupra sa, după ce o bombă a explodat în apropierea casei. Cu toate acestea, familia King a continuat să locuiască acolo până în 1960.

Gettyimages

Jane Austen

Jane Austen, autoarea unor romane clasice precum „Mândrie și prejudecată” sau „Emma”, este una dintre cele mai apreciate scriitoare din toate timpurile – și a scris multe dintre lucrările sale de acasă. Biroul de scris al lui Jane Austen poate fi văzut la Jane Austen House Museum, lângă Alton, Hampshire, în Marea Britanie.

Gettyimages

Preluat de la: diez.md