51373867404_83e830e05a_h.jpg
 În incinta Parlamentului Republici Moldova a fost lansată expoziția cu genericul „Viața tinerilor la sat”.  În cadrul expoziției sunt vernisate lucrări fotografice ale tinerilor câștigători ai concursului organizat de echipa Platformei pentru tineri www.youth.md în parteneriat cu Parlamentul Republicii Moldova și Ministerul Educației și Cercetării.

Lansarea expoziției a fost prilejuită de Ziua Mondială a Tineretului, marcată anual pe 12 august, la inițiativa ONU. La inaugurarea acesteia, autorii celor mai bune lucrări au fost premiați de Secretariatul Parlamentului.

Prezentă la inaugurarea expoziției, președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a menționat că a rămas profund impresionată de lucrările fotografice, în care tinerii au reușit să surprindă, deopotrivă, lucrurile reprezentative pentru cultura noastră, valori, tradiții care nu trebuie uitate, dar și lucruri care se referă la viitor, la schimbarea calitativ nouă a activității tinerilor la sate.

<!–

–> <!–

–>

Concursul de fotografii „Viața tinerilor la sat” a avut drept obiectiv sensibilizarea societății cu privire la realitățile tinerilor din mediul rural, condițiile de viață și de studiu ale acestora. În opinia organizatorilor, fotografia reprezintă un instrument de ilustrare a acestor realități.

Expoziția de fotografie va fi deschisă publicului larg în următoarele șapte zile, în incinta Parlamentului Republicii Moldova.

De remarcat că 27,7 %  din numărul populației sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 14-34 ani, potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică, pentru anul 2019.

fotocredit: flickr.com/photos/parliamentrm

Preluat de la: diez.md