1537513767044.jpg

Centrul de Urbanism te invită să te alături astăzi, 21 septembrie, mișcării globale PARK(ing) Day – mișcarea prin care oamenii își revendică spațiul urban.

Care este potențialul unui spațiu dedicat, de obicei, „depozitării” unei mașini? Nu doar în Republica Moldova întâlnim problema că majoritatea spațiului urban este dedicat vehiculelor private și doar o fracțiune este alocată spațiului public pentru oameni.

Anual, în fiecare a treia vinere din septembrie, în întreaga lume, se petrece mișcarea numită PARK(ing) Day! Astfel, locuitorii orașelor revendică și transformă, pentru o zi, un loc de parcare într-un spațiu așa cum vor ei să îl vadă. În această zi, locuri de parcare au fost transformate și în pacuri publice, în gherete de limonadă, puncte medicale ambulante, sculpturi sau intervenții artistice interactive, săli de clasă în aer liber, saloane de SPA, ateliere de reparație a bicicletelor, galerii de artă, picnicuri, petreceri, ceremonii și multe altele.

Te invităm să te alături pe 21 septembrie, de la ora 18:00, la B68 (str. București, 68) să revendicăm scuarul public. Vom avea muzică bună și diferită, vom juca jocuri, putem lua și cina împreună, că tot avem o mulțime de localuri în preajmă, iar de la ora 20:00 vom privi filme, printre care Claxymphonie, creat de artista Valeria Barbas.

Iată cum se desfășoară această mișcare în alte orașe ale lumii:

Surse foto: Nashville Guru, Inside of Knoxville

Preluat de la: zugo.md