FotoJet-2021-12-22T130857.960.jpg
Pe data de 21 decembrie 2021, la Chișinău a fost inaugurată după reabilitare și modernizare, aleea „Grigore Vieru”. La eveniment s-au adunat atât autoritățile locale, cât și locuitorii capitalei care s-au bucurat împreună de atmosfera de Crăciun de pe alee. 

Menționăm că, pavajul executat sub forma de covor moldovenesc este un element nou în reabilitarea aleii „Grigore Vieru”, care a devenit o locație atractivă pentru locuitorii și oaspeții capitalei.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Covorul este amenajat pe segmentul strada pietonală E. Doga – str. Ierusalim, proiectul fiind realizat cu suportul financiar al Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TIKA).

Lucrările de reparații au fost ample și au constat în:
# modernizarea iluminatului public;
# instalarea sistemului de irigare;
# schimbarea mobilierului urban;
# înlocuirea asfaltului uzat cu pavaj nou;
# amenajarea platformei din jurul monumentului, unele lucrări aici vor fi finalizate în primăvară;
# reabilitarea spațiilor verzi și a cișmelelor;
# a fost instalat sistemul de supraveghere video;
# a fost reabilitat și vopsit gardul de fontă pe ambele sensuri de drum;
# au fost amenajate trecerile pietonale mai sigure pentru pietoni.

De subliniat este faptul că o parte din lucrări în cadrul proiectului au fost efectuate cu suportul „Moldova Agroindbank” în baza acordurilor de colaborare și sponsorizare.

 

 

Preluat de la: diez.md