Design-fara-titlu-25.jpg

Un tatuatoare indigenă din Filipine, care contribuie la menținerea în viață a unei forme de artă cunoscută sub numele de batok, a devenit cea mai în vârstă persoană care a apărut vreodată pe coperta revistei Vogue.

Apo Whang-Od, în vârstă de 106 ani, a început să tatueze de la 16 ani. Ea locuiește în Buscalan, un sat izolat dintr-o regiune muntoasă a provinciei Kalinga, nordul Filipinelor, și se zice că ar fi ultima persoană din toată provincia care mai practică arta batok. Batok este o tehnică specială de tatuare care utilizează spini, funingine și colorant natural.


Sursă: VOGUE

„Desemnată drept ultima artistă batok a generației sale, ea a desenat simbolurile tribului Kalinga, care semnifică putere, curajul și frumusețe, pe pielea a mii de oameni care au ajuns în pelerinaj la Buscalan”, a scris Vogue Philippines pe Instagram.

Whang-Od, care este cunoscută și sub numele de Maria Oggay, este una dintre puținele vedete de pe coperta Vogue care provin dintr-o comunitate indigenă și este cea mai în vârstă persoană care a apărut vreodată pe prima pagină a revistei. Anterior, în 2020, Judi Dench devenise cea mai în vârstă vedetă de pe coperta British Vogue, la vârsta de 85 de ani.

Preluat de la: diez.md