giant-war-god-statue-general-guan-yu-sculpture-china-fb__700-png.jpg
Pe parcursul secolelor, China a fost unul dintre centrele culturale cu cele mai impresionante elementele arhitecturale. Înaltele clădiri au devenit simbolul numărul unu a Chinei, dar artiștii orientali nu s-au oprit aici. Ei au decis să cucerească și lumea sculpturii.

O nouă creație adună turiști din toată lumea. Statuia este cunoscută drept „Dumnezeul războiului” și se întinde pe un teritoriu mai mare decât toate clădirile din vecinătatea sa. Creația uimitoare i-a determinat pe oameni să se îndrepte spre oraș, nu numai pentru a putea vedea statuia masivă, dar și pentru a confirma existența ei.

101025-003

Goofullness

Cauza principală? A fost ascunsă timp de decenii întregi. După părerea criticilor, aceasta este una dintre cele mai impresionante structuri pe care le-a văzut omenirea vreodată. Statuia îl descrie pe Guan Yu, zeul titular al războiului. Pentru cei care nu cunosc istoria din spatele acestei statui, Yu a fost un general eroic care a jucat un rol major în căderea dinastiei Han.

101025-008

Goodfullness

101025-005

Goodfullness

Numele statuii este „Zeul Războiului” și este construită în întregime din bronz. Are înălțimea de circa 57 metri și greutatea de 1320 tone. Din cauza dimensiunilor sale, planurile elaborate pentru proiect au durat mult mai mult decât în mod normal. Lucrătorii știau că personajul reprezentat este un simbol al istoriei chineze și au muncit mult asupra aspectului perfect al acestuia.

101025-007

Goodfullness

Când vremea este clară, statuia este vizibilă de la distanțe mari. Aceasta creează iluzia că generalul încă protejează orașul de rău. Bronzul era prea greu pentru a fi purtat în bucăți mari, ceea ce făcea procesul de construire a statuii mai extenuant decât era de așteptat. Piedestalul care găzduiește statuia conține, de asemenea, un muzeu.

101025-011

Goodfullness

În timp ce urcă pe o scară specială, vizitatorii au posibilitatea de a afla informații importante despre general și despre numeroasele sale realizări, statuia fiind un mod ingenios de a readuce istoria la viață.

Preluat de la: diez.md